Äkta padelkärlek i Sundsvall

Padeln i Norrland växer. Andréas Johansson tillbringade påsken i Sundsvall där han tog hand om ett störtskönt gäng och lotsade vidare i padelns underbara värld.

 Jag njuter av det lika mycket varje gång jag får möjligheten att för ett par dagar vara en i gänget i ett nytt padelgäng någonstans i Sverige. Lära mig jargongen, slang, kodord och nya benämningar för raseriutrbott, när racket i vredesmod görs till flisor, utskällning av partner och gummiarm. Historierna är många och vi har alla drabbats av samma beroende: padel.

Denna gång hade jag nöjet att besöka Sundsvall. Påsken till trots var det 16 taggade som körde hela lördagen 08:00-19:00 med spontanmatcher mellan sina inbokade pass. På sina håll gjorde sig långfredagsfirandet påmint men i Sundsvall biter man ihop och lagom till After Padeln så var ”segheten” som bortblåst och det var dags för nya gedigna insatser för att säkerställa att söndagen skulle spenderas i soffan. Stort tack till hela gänget för en rolig påskafton på och utanför banan. Extra tack till Fredrik Nordin för allt du fixat samt att jag fick följa din diet i ett dygn. 20 000 kalorier senare var det dags att lämna Sundsvall som visade sig från sin bästa sida:

Skaermavbild 2017 04 17 Kl 135123

Våren på ingång i Sundsvall.

 

Den röda tråden i träningarna var att lugna ner den frejdiga Sundsvallspadeln och ge grunder till att börja jobba på allvar med väggarna i försvaret. Olika sätt att styra tempot som försvarare gicks igenom och vi konstaterade tillsammans att där är stor potential i att minska sin egen felprocent genom att dra ner på tempot och låta motståndaren slå bort sig. Jag är helt säker på att nästa gång vi ses så är det en annan typ av spel i Sundsvall!

Inspirerad av tränarutbildningen förra helgen så använde jag mig mycket av koner och markeringar på banan för att ha tydliga riktmärken. Även i inbollningsövningar. Fördelarna med detta är många:
✔ Fokus på de tränande ökar markant när de har något konkret att sikta mot på varje boll.
✔ Det blir svart på vitt hur stor spridning man har på sina slag och därmed hur stor osäkerhet.
Som tränare är det enklare att vara konkret med vad ”lite längre” ”djupare” innebär.

Jag fokuserade också den tid vi hade ihop på att minska risktagandet i spelet för att få ner felprocenten.

 Som försvarande lag, slå mot mitten hos paret i nätposition i mycket större utsträckning.

 När vi tränade försvar kom vi tillsammans fram till att bollarna som går mot fötterna ställer till det rejält vilket man då ska ta med sig när man är i nätposition.

Lördagen rundades av med prestigefulla parallellspelsmatcher. Reglerna är enkla – andra studsen på banan skall vara på den halva som ni spelar på. En börjar på nät, försvararen sätter igång bollen och först till 21. Efter att första spelare kommit till 11 så byter ni roller.

Den tappert kämpande tjejligan fick en lite tyngre teknikgenomgång, skratt och vrede blandades om vart annat men det var bannemig fyra envisa tjejer! Jag är spänd på att se hur det ser ut nästa gång vi ses!

Skaermavbild 2017 04 17 Kl 135058

Andréas

 

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk