Årets absoluta höjdpunkt

Andréas Johansson har rest till Madrid för att uppleva padel när den är som absolut bäst.

Jag har sett fram mot denna långhelg sedan jag bokade den i maj. Är i skrivande stund på väg ner till Madrid för att se år 2017 års masterslutspel på World Padel Tour. De åtta par som presterat bäst på dam och herrsidan skall göra upp. I WPT-sändningarna från de senaste tourtävlingarna har man pratat om ”gran final” i Madrid och det är då det smäller på riktigt. Likaså har vi kunnat följa i de aktuella spelarnas flöden på sociala medier att de jobbat hårt och förberett sig till max inför säsongens final. Arenan är slutsåld sedan några veckor tillbaka. 5000 biljetter sålda till varje dag. Det blir häftigt och världsstjärnorna får den uppmärksamhet och inramning de förtjänar.

Men detta är inte bara den sportsliga höjdpunkten på året. Padelfanatiker och aktörer från en mängd olika länder vallfärdar och en aktörer ställer ut, spänner musklerna och visar vad som är på gång 2018 från deras sida. Avtal sluts för 2018 mellan märken och agenter. Tänk er, bakom läktarna pågår en väl tilltagen padelmässa! The place to be ur många padelaspekter. Lite som tennisveckan är i Båstad för de som tillhör tennisbubblan.

Tanken från min sida var träning och tävling när jag bokade biljetten och spikade helgen med David. Min skada i armbågen gör att racket ligger hemma, men löparskorna är med. Jag gillar att springa i städer och på det viset göra min egen sightseeingtur. Och en tur till Plaza de San miguels enorma tapas market ska vi säkerligen också hinna med.

Padelfebers Johan skrev vinstchans 50% för Bela och Lima på herrsidan. Läget är annorlunda jämfört med tidigare år, från att ha varit i princip oslagbara så har de förlorat mot fyra (!) olika par i år. Det är lite upp till bevis över situationen. Fortsatt kungar eller skall kungatronen lämnas tom inför 2018?

Mer ovisst än förut men nog kraftsamlar Bela/Lima och tar hem mastern?

Paquito och Sanyo gör sin sista tävling. I veckan har de släppt nyheten även i sociala medier att de ska bryta upp. Något som bakom kulisserna varit klart en ganska lång tid och ryktet har kommit och gått hela året. Ett tag hörde jag att Stupa och Sanyo var nära att spika 2018 tillsammans men det blev alltså Maxi Sanchez och Sanyo som återförenas till nästa säsong. Oavsett hur det går till helgen så har Paquito och Sanyo brutit Belas/Limas dominans och besegrat dem 5 gånger hittills. Det trodde nog ingen innan säsongen. I slutspelet väntar tuffast möjliga lottning med Mieres/Lamperti i kvarten (första rundan), Maxi/Mati i semi och väldigt sannolikt Bela/Lima i en eventuell final.

På damsidan dog spänningen lite under året. När Marta Marrero och min personliga favorit på damsidan Alejandra Salazar (fin fh-spelare med hela verktygslådan på plats) kämpat sig upp överst på rankingen så skadade Alejandra sitt knä illa och säsongen var förstörd. Tillsammans med Cata Tenorio har inte Marta kunnat hota tvillingarna Alayeto. Det här bli en walk in the park för twinsen så Padelfeber-Johans 60%s vinstchans är jag sugen på att sätta en rejäl slant på. Jag skulle vilja säga 80%.

Systrarna Alayeto kröner en överlägsen säsong med vinst i mastern till helgen.

På tal om rejäl slant och ett vad, jag glömmer aldrig när Patrik Ekwall frågade Henke Larsson om han kunde sätta en månadslön på att det inte blir fler comebacker nu? På sant Larsson manér svarar han lugnt och sävligt ”din eller min månadslön?”. T.K.O Larsson.

Vad jag vet är vi många svenskar nere för mastern till helgen? Skriv gärna en kommentar i flödet så att vi får en känsla för hur många vi är? 50 st? Bara på denna flighten ner är vi 5 st och ett gäng från Luleå dundrade ner igår och ett från Uppsala anländer på fredag.

www.worldpadeltour.com sänder alla matcher live.

Följ min instagram @padeltrainersweden för täta uppdateringar från Madrid och håll koll på padelfebers facebooksida då jag och Johan planerar att sända direkt då och då och surra om allt möjligt relaterat till padel.

Hasta luego! 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk