Två avsnitt med fokus på fys och kost

Andréas Johanssons vlogg går vidare. Här levereras två avsnitt. Ett som handlar om fysträning för padel. Avsnittet efter tar upp kostens betydelse för en idrottare.

Sedan förra uppdateringen så har två vloggavsnitt släppts. Båda avsnitten är i grund och botten intervjuer, eller frågor och svar om ni så vill, där jag träffat specialister inom olika områden.

 

I avsnitt 4 träffar ni Johan Lindberg som jag under ett par år nu har jobbat tillsammans med till och från för att utveckla fysträning ur olika aspekter för just padel. I detta avsnittet kollar vi främst på skadeförebyggande övningar och delar tips och tankar kring vad vi bör tänka på som padelspelare. Det finns väldigt mycket mer att säga om fysträning så fler avsnitt på ämnet kommer då frågorna från er tittare/följare är många.

 

 

I avsnitt 5 ges 4 exempel på intensiva övningar på banan som alla är övningar som jag ofta använder mig av. Övningarna involverar boll, högt tempo, relevant rörelsemönster för padel och skickar upp pulsen ordentligt. Perfekta "intervallövningar".

 

Och hand i hand med seriös träning går en bra kosthållning. Jag träffade kostrådgivare Ola Lagerqvist och ställde frågor som jag själv funderat på. Min egen reflektion är att vi människor generellt ger vår kropp så dåliga förutsättningar för att få ut vårt max. Alla trender och rön och förstör detta då de tas ur sitt sammanhang. Dock ska vi alla ha i åtanke att vad som är "rätt" beror såklart till väldigt stor del på vad syftet är samt hur vi fungerar som individer. Jag kan en del, men det är självklart för mig att ta hjälp av de som kan ännu mer - om man inte tankar och servar bilen rätt, kan vi man inte räkna med att den ska fungera fullt ut heller.

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk