Ännu en vända till Marbella och Real Club de Padel

Andréas Johansson är på väg ner till Marbella för att njuta i padelbubblan några dagar med ett skönt gäng från Helsingborg.

Så var det dags, när ni läser detta är jag på väg till padelns hemland (ja jo, den kommer från Mexiko men Spanien är landet nr 1) och till kusten där solen oftast skiner – Costa Del Sol.

En härlig grupp från Helsingborg, med inte minst platevinnarna från SM i Halmstad Frans Köhler och Simon Lindell, åker ner till Marbella och Real Club Marbella för att träna och ha det gott resten av veckan. Kan vara så att några passar på att öppna Ocean Club för säsongen också på ”The Opening – White and Silver Party” på fredag.

Skaermavbild 2018 04 25 Kl 115008Frans och Simon – mot nya mål

Det finns flashigare klubbar än Real Club de Padel Marbella. Det finns klubbar med bättre spelare, med fler banor etc men för mig har Real en plats i hjärtat. Nivån på träningen och instruktörerna är utan tvekan betydligt högre än du får på liknande klubbar och bemötandet från personalen varmt och serviceinriktat.  Jag har varit där väldigt många gånger (tappat räkningen faktiskt) och inte minst testade jag på ”padel-junkie-livet” sommaren 2015 då jag i princip levde på klubben i 7-8 veckor. Höll träningar, skuggade Dani (och Gabo som nu lämnat klubben) och inte minst tränade jag så mycket det bara gick. Träningsdagboken visade på ett snitt på 14h padel/vecka under de 8 veckorna.

Skaermavbild 2018 04 25 Kl 115024Padel i solen på solkusten. Svårslaget.

Det är charmigt att se att oavsett när jag besöker klubben så är det till stor del samma människor som följer samma rutiner. Många profiler. Padel är en livsstil för många, oavsett nivå, och sättet som klubbarna är och verkar på i Spanien så blir det en viktig del i många människors liv. Konkurrensen har tvingat fram det. När det finns alternativ på andra sidan vägen så måste man ställa sig frågan – varför ska spelarna/kunderna välja just oss? En situation jag är helt övertygad om att vi snart kommer hamna i i Sverige också, snabbare än vi tror.

Real har blivit en samlingspunkt för svenskar. Alltid svenskar på plats som tränar, hänger i restaurangen och runt banorna. Det är häftigt. Padelresa är numera etablerat. Ett tag under juli förra sommaren kunde jag nämna drygt 30 personer (som jag känner/vet vilka är) som var där under samma tid. Det lär inte bli mindre i år.

Jag har åtagande som tränare under resan, men i övrigt ska jag bara njuta och ”disconnecta”. Planera landslagslägret 5-6e maj i Halmstad med Dani, träna på utegymmet på klubben, springa längs stranden. Vara här och nu.

Skaermavbild 2018 04 25 Kl 115040Life as a padel junkie i Marbella.

Sist men inte minst – stort grattis Calle Knutsson till vinsten på den Andalusiska touren i helgen som gick. Det är banne mig en milstolpe i klass med första banan i Sverige att en svensk vunnit en ABS-klassad tävling. Och att vi alla fick chansen att ta del av den helgen får jag tacka chefredaktör Håkansson för som sände matcherna och på Göran Zachrisson manér guidade oss igenom tävlingen. Det är ett skitjobb men någon måste göra det 😊.

Skaermavbild 2018 04 25 Kl 115906Calle Knutsson - första svensk att vinna en ABS-klassad tävling i Spanien.

För tätare uppdateringar, följ mitt padelkonto på instagram: @padeltrainersweden

Hasta luego padelfeber-campañeros!

Andréas

 

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk