En helg helt i padelns tjänst

Andréas Johansson gör sig redo för tränarutbildning och passar samtidigt på att reda ut några regelfrågor.

 

På väg mot Stockholm och Ekerö för en helg helt i padelns tjänst. Idag skall helgens grundläggande tränarutbildning via förbundet förberedas och senare även några timar clinics för öborna tillsammans med Billie Gajic. Det ska bli kul att träffa gänget på ön igen!

Fullbokad kurs och en härlig blandning av padelfrälsta från i princip hela landet (om Norrland ursäktar) skall grillas i materiallära, regler, padelns historia, grundläggande övningar, slagteknik, upplägg av pass m.m under lördagen och söndagen. Lite egen träning skall också hinnas med. Låt oss se om jag får användning av min hotline även denna gång? Sergio är och tävlar och är det någon regelfråga jag inte klarar av så skickar jag den till Spanien och överdomaren på Sergios tävling ger oss svar under dagen. Hittills har dessa frågor kollats upp via en överdomare på Andalusiens padel tour:

Får man serva via en boost i egen sidovägg? Svaret är nej.

Får man serva med en så hög serve så att den efter studs studsar ut ur banan? I teorin är svaret ja. Glöm dock inte att träffen skall vara under höfthöjd och höftens höjd räknas där den är vid tillslaget det vill säga – böjer du benen så är din höfthöjd lägre.

Får man ha flera tillslag på bollen trots det är samma sving? Svaret är nej. Jag är ingen tennisspelare men vad jag förstår skiljer detta från tennisen.

Får man ”fösa” bollen så länge det är en sving? Exempelvis när bollen kommer från ens egen bakvägg? Svaret är nej, det räknas som dubbelträff och är ogiltigt.

Syftet med kursen är att skapa en plattform och gemensam bild över vad som är det mest grundläggande. När du gått kursen skall deltagarna känna sig bekväma med att ta i mot nyfikna som vill testa på och lära sig grunderna.

Förhoppningsvis kan förbundet snart erbjuda steg 2-3 och 4 som påbyggnad till denna grundläggande kurs.

Det verkar som att det inom snar framtid även bli kurser i Västsverige och Norrland så håll utkik på förbundets facebooksida efter datum. De kommer ut så fort tävlingskalendern är satt.

Padeln växer så det knakar. Så grymt kul att vara en del av det!

Andréas

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk