Lyckad helg på Ekerö

Andréas Johansson besökte Ekerö i helgen där han tillsammans med Billie Gajic höll i förbundets grundläggande tränarutbildning.

Helgen swishade förbi på Ekerö Padelklubb. Efter några goa timmar med träningar på fredagkvällen, så mötte vi upp en nyfiken grupp blivande instruktörer tidigt på lördagen.

Genast gick minglet igång och jag och Billie hade en sann utmaning i att hålla tiderna och riktningen på kursen. En väldigt positiv utmaning dock då bland det viktigaste en sådan här helg är just att deltagarna får dela med sig av hur det fungerar på hemmaklubben, funderingar, frågor och inte minst skapa ett padelnätverk så att utbytet kan fortsätta även efter våra intensiva dagar ihop.

Img 2387

Kursdeltagarna på Ekerö.

Efter skratt, svett och mängder med frågor i dagarna två fick deltagarna sina välförtjänta diplom som bevis på att de gått Svenska Padelförbundets Grundläggande tränarutbildning. Jag vill passa på att tacka er alla för en trevlig och givande helg. Vill också tacka Ekerö Padel, Novy Karlsson och Maria Capistrano Björklund för allt ni gjorde för mig och Billie under helg och även tacka, å förbundets vägnar, för sponsringen med konferenslokal och banor för utbildningen. Stort lycka till med Matkomfort Stockholm Open om ett par veckor. Jag vet att det kommer att bli en upplevelse för spelarna och våra damer förtjänar det!

Img 2391

Fredrik Johansson, Stockholm, får sitt diplom. 

Igår var det fysträning för padelspelare på Padel Crew och vår PT Johan Lindberg gjorde ingen besviken. Ett tufft program med basövningar för axlar, bål och ben kryddades till med några grenspecifika slitövningar för maxad puls. Överskottet från träningarna går till projektet Aldrig Ensam (se aldrigensam.com) – ett informationsprojekt med fokus på att bryta tystnaden och tabun kring psykisk ohälsa. Otroligt viktigt och relevant och dessutom tycker jag det går hand i hand med idrott och vad padel står för då just socialt umgänge och motion är viktiga delar för att komma ur negativa spiraler.

Skaermavbild 2017 02 01 Kl 102530 

Fysträning för padel - som stödjer kampen mot psykisk ohälsa.

Sist men inte minst, äntligen är Svenska padel tourens kalender presenterad. Kan konstatera att inte mindre än tre nya aktörer tar plats samt att Stockholmsanläggningarna, vad jag förstått, valt att stå utanför. Ser redan nu fram mot premiären i Löddeköpinge, en grym anläggning som kommer att kunna bjuda upp rejält till dans och ge såväl spelare som publik en upplevelse. Att det är knappt 25 minuter hemifrån gör ju inte heller något. Som sagt, vi är bortskämda i Skåne.

Ha en fortsatt go vecka!

Andréas

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk