"Det börjar pirra i kroppen"

Vår i luften. Tourpremiär runt hörnet. Andréas Johansson snackar upp årets första riktigt stora tävling.

Under några dagar förra veckan påminde vädret oss i Skåne om vad ”vår i luften” gör för sinnet. Jag har samma känsla inför säsongsdebuten. Något konstigt pirr i kroppen som gör mig glad. Tävlingssäsongen drar igång på allvar. Det märks, alla spelare runt om mig gör vad de kan för att få in de där sista passen och timmarna på banan och surret är igång kring vilka konstellationer som går starkt etc.

Min första tävling i år var planerad att vara PC-Open i slutet på februari på min hemmaklubb. Den byttes dessvärre ut mot en influensa som totalt golvade mig i fem dagar. Det är med spänning jag nu ser fram mot årspremiären och jag hoppas att mitt tävlingsår börjar som 2016 slutade i Växjö.

Jag har nämnt det förut här i bloggen, Sportcenter Syd ger en annorlunda känsla än många andra padelanläggningar (inte enbart fokuserad på padel utan även, clic n’ climb, gym, crossfit, bordtennis, boule, konferenslokaler och en fin bistro) och jag är övertygad om att det kommer bli en häftig tävling för såväl spelare som publik. Tilltagna ytor och en ”gräddhylla” som gör att publiken även kan se alla fyra banor ovanifrån. Känslan kommer att vara intim då både publik och spelare kommer att vara nära varandra.

Om anläggningen ger grymma förutsättningar så vill jag nog mena att startfälten garanterar fest!

Jag är förhoppningsfull inför helgen. Jag har en  grym partner i Gabo som jag har kul med både på och utanför banan och jag har återigen en helg framför mig när jag har chansen att få den absolut nyttigaste coachingen jag kan få – den i skarpa lägen i matchsituationer. Vi ska ge det en rejäl chans, fokusera på vad vi behöver göra och inte vilka som står på andra sidan. Jag älskar att slita på banan och det ska alla få se!

Jag och Gabo ska ge vad vi har och utöver det så tror jag framför allt att Christoffer Sonesson och Luís Pozo har nivån att kunna utmana de toppseedade paren Pålsson/Seger och Brodén/Andersson rejält, beroende lite på hur de får ihop spelet tillsammans. Jag håller dock toppseedade som favoriter. Sonesson/Pozo ställs på prov direkt mot Mossberg och Dairiam. Laurent Dairiam är fransman som bott i Spanien och sedan en tid tillbaka hållit till i Malmö genom tennisen. Ska även bli kul att se vad Finlands bidrag kan ställa till med. Jag har pratat en del med Juuso över messenger och de har som plan att följa den svenska touren under året vilket jag tycker är kul!

Luís Pozo har jag både spelat med och mot när jag varit och tränat i Málaga. Trevlig, avslappnad, ödmjuk och väldigt sevärd. Lite allt möjligt kan hända när han kör på. Sist vi möttes så skar han sin forehandvolley flertalet gånger så hårt att den inte bara rullade ut från bakglaset utan även in till det efter studs.. Vi ska vara glada att ”kanariefågeln” (han är ursprungligen från Kanarieöarna) och tillika en av Spaniens mest lovande juniorer kommer till Lödde till helgen. Imorgon kl 20:00 kör jag och Gabo genrep på Padel Crew mot Luís och Sonesson. Ser fram mot den matchen barnsligt mycket!

I herrar B ser det också öppet och spännande ut. Jag sätter min peng på göteborgarna som vann den stora B-klassen i PC-open; Pierre Bonfré och Viktor Stjern men Schlyter/Thellmark från Malmö/Näset lär göra allt för att för att spränga det tipset. Är övertygad om att slutvinnarna kommer från den nedre halvan av lottningen.

I damklassen är det återigen upplagt för finalen med stort F. Svedenhov/Arvidsson mot Gajic/Andersson. Första gången de möttes var i februari i PC-open. Frågan är vilka som lärde sig mest av den matchen?

Vi ses i ”Lödde” till helgen!

Andréas

 

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk