Uppsnack inför SM

Andréas Johansson tittar i kristallkulan inför SM.

Minnet är tydligt. När jag tänker på det så får jag fram samma känsla i kroppen. Det kändes häftigt. Maffigt. Spänningen låg i luften från första match. Par och spelare från landets alla hörn var samlade för första gången. Växjö Padelcenter stod som arrangörer och de Svenska mästarna 2015 skulle koras.

I herrklassen var det kring 40 par med. De åtta seedade herrparen förlorade tillsammans sammanlagt 18 game på de inledande 16 matcherna i omg 1 och 2. Tillslut stod Husse och Fridolf från Helsingborg Racketklubb som vinnare på herrsidan och de hittills i Sverige ”omöjliga” Billie och Antonette från Bulltofta/Göteborg på damsidan.

För egen del var besvikelsen rätt stor. Någon helg tidigare hade jag och Kim Olsson lyckats skaka om Anton Andersson och Mathias Lundmark rätt ordentligt. Vi var med även i SM-kvartsfinalens första set och hade till och med chans att serva hem setet vid 5-4. Men förlust 7-5 och sedan föll vi ihop i andra set. Just när man faller ihop och tillåter att en match rinner iväg utan att tänka och försöka bita sig fast – de förlusterna är absolut svårast för mig att komma över. Jag är den första att lyfta på hatten och gratulera när jag är utspelad men jag kräver alltid av mig själv och min partner att vi gör allt vi kan just där och då. Såväl taktiskt som inställningsmässigt. Inte minst för att utvecklas. Catch the moment.

Sedan dess har mycket hänt med padeln i landet. SM ansågs vara mycket lyckat och formatet med öppen klass för 32 lag kopierades och lade grunden till den Svenska Touren som gått under 2016. Par och konstellationer har ändrats och allt fler spelare reser runt och tävlar. Nivån är betydligt högre och konkurrensen betydligt större nu än då. Bredden är bredare och utmanarna till toppen är betydligt fler. Att de seedade lagen enbart förlorar i snitt 1,125 game per match i de första omgångarna som vid SM i Växjö är ett minne blott. Full beredskap från första serve eller retur gäller.

Årets SM. Det är snudd på ett osannolikt getingbo på nedre halvans övre kvart i herrklassen. Inte mindre än 5 av de 6 lagen har slagit seedade par de senaste tävlingarna. Givetvis får Fridolf/Mehmedovic och Lundmark/Larsson gälla som favoriter till att nå kvartsfinalen men de lär bli rejält utmanade och ställas på stora prov. För mig är det väldigt öppet vilka som tar sig till semifinal från denna ¼-del av lottningen. Jag är övertygad om att platevinnarna kommer från denna kvart. För egen del bjuder jag inte på mer underhållning än att jag säger att det är en match i taget och game för game som kommer att gälla i helgen. Träffen och tempot i kroppen är på topp efter Málaga och jag och Calle har kört på bra sedan skånepågen lämnade ”schtaan”. Ska bli ruggigt kul att spela SM på hemmaplan!

Tyvärr får Anna Svedenhov hoppa över SM. Ersättare blir Sofia Arvidsson. Om seedningen står sig så är jag otroligt spänd på semifinalen på nedre halvan. En öppen historia mellan Eriksson/Stedt och Arvidsson/Mårtensson där den som lyckats utföra taktiken och sin matchplan bäst vinner. När vi summerar helgen så har Billie och Anto återigen visat sig vara för starka och mitt tips är att de försvarar sin titel.

Även kul att se att vi i år har D45, H45 samt juniorklass. Är helt övertygad om att många matcher i dessa klasser kommer att bjuda på stor underhållning. Andreas Ehrnvall har bytt partner från Maxi Sanchez till Johan Håkansson och paret lär bli utmanat av Helsingborgarna Lars Olsson/Jörgen Windahl ganska tidigt i turneringen. Och så klart är vi alla spända på att se vad våra förbundskaptener Thellmark/Bjelkedal har att plocka fram. Måste säga att det är genuint kul att se att Micke är tillbaka efter sina operationer. Hoppas det funkar! Håller det så tror jag att Micke och Johan kan titulera sig svenska mästare när krutröken lagt sig.

Pc SkyltPadel Crew ger perfekta förutsättningar.

Borgen står redo. Padel Crew ger perfekta förutsättningar för Padel-Sveriges största happening detta år och gänget har jobbat hårt för att spelarnas och publikens upplevelse skall bli så bra som möjligt. Och ni som inte har möjlighet att vara i hallen kommer att ha alla möjligheter att följa resultaten och spelet live via webben. Räkna med grymt drag i dagarna två med stämning som man riktigt kan ta på när center courten är i fokus och finalerna spelas på söndag eftermiddag.

Vi ses på Rännarbanan Helsingborg i helgen!

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk