En minst sagt intensiv padelhelg

Andréas Johansson skriver om helgen som var fullmatad av padel.

Lördag

08:30

Mötte upp två morgonpigga och taggade tjejer (Åsa Eriksson och Matilda Sonesson) på Hyllie Sportcenter i Malmö för träning. Full fokus på defensiven och en timme senare utbrister de båda:

- F*n vad det här är kul och sk*t att timmen redan är över.

09:45

Anlände till Näsets Padel Club där en laddad Billie redan checkat in för att tillsammans instruera vid förbundets andra omgång av Grundläggande Tränarutbildning. Deltagarna från Kalmar, Staffanstorp, Uppsala, Hässleholm, Laholm, Halmstad och Malmö började droppa in. Några, för mig, kända ansikten och några nya bekantskaper och efter kramar, handslag och high fives var vi igång. Knappt 9 timmar senare gav jag mig hemåt efter en härlig dag med  skratt, svett, ”aha upplevelser” och härligt padelsurr.

Söndag

09:00

På Padel Crew. Förberedde hemmaborgen inför de stundande lagmatcherna. En sparringträff som jag planerat som en lagtävling med tre par från varje stad. Inspirerad av World Cup i ishockeyn blev mitt gäng mer ett regionslag med spelare från såväl Båstad som Halmstad.

The line ups:

Malmö: Matiasson/Malm, C.Persson/Thunell, Svensson/Mossberg

Nordvästra Skåne (NVS): Hultenheim/Tufek, Knutsson/Johansson, Larsson/Wahlström (Blixt ersatte Larsson i matchen mot Växjö)

Växjö: Grossman/Nilsson, Hovhammar/Fransson, Grossman/Eriksson

10:00

Sports Ambitions Team Challenge var igång. Fullt lir på 3 banor med 3 taggade lag. Malmö – Helsingborg/NVS var först ut. En match som det, oavsett idrott, känns lite surt att förlora. Inte minst efter lördagens skånederby i hockeyn (7-6 till MIF) så var vi norrbor revanschsugna.

Malmö – NSV 2-4

I denna match måste jag bara nämna matchen mellan John Larsson/Lasse Wahlström – Christoffer Persson/Stefan Thunell som slutade 16-14 i tredje set som avgjordes via super-tiebreak. Jag tror aldrig Stefan ”Biff” Thunell ger sig på att avgöra en matchboll via en tromb igen, då detta istället blev rakt i nät och ett tungt fall med blodvite som följd. En bedrövad Biff mötte senare publiken och bjöd på många skratt när han beskrev sin besvikelse. En fantastisk människa.

Malmö – Växjö 3-3

NSV – Växjö 6-0

17:20

Lämnade Padel Crew efter en ruggigt kul dag med tuffa matcher, mingel och goa skratt. 18 personer som har en sak gemensamt – vi tycker att padel är otroligt kul. Fröet är redan sått – det här får vi göra om. I större skala.

19:00

Bio – Deepwater Horizon. Otroligt mör i kroppen efter drygt 4h spel och sammanlagt 17h padel i någon form sedan lördag morgon. En large popcorn och 0,8 L Cola Zero i händerna och 2 timmar senare grät jag som ett barn på slutet. Klart sevärd film.

Jag har haft enormt kul och tackar alla som bidragit till att min helg blev så bra som den blev.

 Blickar fram mot en vecka som inte blir mindre intensiv. Sparring med en viss Mr Hello Padel – Mauri Andrini, Fridolf och Husse på tisdag och på onsdag morgon drar Team Bullpadel Sverige till Málaga för intensivträning och en sista kyss av solen innan höst och vintermörkret. Givetvis kommer det både en och två hälsningar hem via bloggen och komplettera med att följa mitt instagramkonto @sports_ambitions. Hasta luego!

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk