Ett vykort från Málaga

Andréas Johansson skickar en padelsprakande hälsning från den spanska solkusten.

Málaga, baby!

 - Det här tröttnar man aldrig på, oj oj oj..

Orden kom från Husse när vi väntade på tåget ner som tog oss till Kastrup och det är så rätt. Känslan inför en resa ner till solkusten är helt unik när man vet att det är sol, värme, ruggigt bra träning, sparring och gott snack i dagarna fem på ingång. Denna gång har vi dessutom sällskap av Roger Fridolf, Billie Gajic, Anna Svedenhov, Bobby Seger och Tomas Ripstrand.

 

Det är idag fredag och vi började dagen med en gemensam frukost i Villa Nina i Torre el de Benalgabón strax öster om Málaga. Kropparna är lite slitna på sina håll efter nära 5 timmar träning och sparring igår på Sergios club, La Capellania, och 2h sparring på Padel Sól i onsdags. Men sol och kring 30 grader ger ju så sanslöst med energi!

 

Img 0852

Lite drygt 30 grader i oktober. Kan man leva med.

 

Som "inomhusspelare" blir vi svenskar generellt rätt hårt straffade av värmen och utomhusspelet då vår teknik inte pressar ner bollen tillräckligt mycket vilket ger spanjorer med säker defensiv enormt mycket tid och när vi inte "skadar" så lägger de gärna tillbaka ännu en lobb och låter oss slita. Man pratar om "the 12". Se till att bollen går 12 gånger över nät så har du bra chans statistiskt att motståndarna missar före dig samt att du styr tempot i matchen. 

 

Det är också just teknik och placering för att ge tunga och låga bollar som var gårdagens fokus på träningen. Vibora och bandeja, backa och våga släppa ner bollen ytterligare någon dm än vad vi är vana vid samt ytterligare spinn på bollen genom att involvera handled. Tar speciellt med mig en kommentar från Sergio:

 - Now you use your brain when you play and I like it.

 

Under en hög/låg drill så körde jag de första rundorna bara så hårt och pressat jag kunde men när vi justerade till att jag anpassade varje slag utifrån vilken vinkel och tempo jag fick mot mig så gillade coach vad han såg. Det är just valet vad de gör med bollen och konsten att skada i betydligt lägre tempo som de spanjorer vi mött hittills är betydligt vassare på än vi. Rätt tempo, rätt vinkel och rätt val betydligt oftare än oss.

 

Träning på La Capellania på förmiddagen, sedan beach club och därefter sparring på kvällen på Inacua är schemat för fredagen. Ett par rundor UNO skall säkert också hinnas med. 

Hasta luego från gänget i Málaga!

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk