Laddad - med mustasch

Movember Open blir sett till antal lag Sveriges största tävling hittills. Andréas Johansson spanar i kristallkulan.

Det vankas slutspurt på en lång tävlingssäsong utan några egentliga längre uppehåll. Först ut är tävlingen Movember Open på Padel Crew i Helsingborg med inte mindre än 121 par anmälda. Kan väl säga som så att min sambo har aldrig sett fram mer mot att jag ska spela en padeltävling. Mustaschen är nämligen på plats och jag är stolt över att vara med i kampen mot Sveriges vanligaste cancerform! Jag hoppas att så många som möjligt dyker upp i mustasch då 50 kr per mustaschklätt par skänks till mustaschkampen av arrangörerna. Trots febrilt sparande sen augusti måste det ske under med min partner Calles mustasch om den ska leverera några 50 kr till kampen mot prostatacancer.

 

Movember Open är största tävlingen i Sverige hittills sett till deltagarantalet. Rekordet sedan tidigare är Padel Total Open i februari (98st startande par, också den på Padel Crew), ett rekord som alltså slås med råge kommande helg.

Jag ser verkligen fram mot att komma ner till hemmaklubben på lördag, det var så maffigt med allt folk och den häftiga inramningen under SM och nu är det betydligt fler par med i startfältet!

 

En snabb titt på lottningen ger följande tankar:

I Damer A så ser det spännande ut. Formtoppade landslagstjejer är hemma igen och det ska bli spännande att se vilka som går vinnande ur gruppen. Anna Svedenhov och Ebba Stedt mot Lotta Mårtensson och Sofia Arvidsson. Känns som en riktig 50-50 match på förhand där taktik kommer att avgöra. Och vi ska inte heller glömma Sonesson/Roslund som spelade väldigt bra i International Padel Experience i Malmö senast.

17 par i Herrar A och där får förstaseedade landslagsparet Sonesson/Mossberg gälla som favorit. Där är några par bakom som absolut har kapaciteten att gå hela vägen och jag och Calle hoppas kunna visa att vi är ett av dem. Eventuellt kan det bli så att vi får se en ”re-match” mellan Lundmark/Larsson och svårspelade Nilsson/Hjalmarsson från götet. Sist de möttes var i Växjös SPT i en drabbning över 2 timmar som slutade med att Göteborgarna stängde dörren för Lundmark/Larssons medverkande i masterslutspelet som par. Trots att de tre övriga landslagsparen saknas så är det en knallhård klass med många tuffa och ovissa matcher direkt i första omgången. Kul också att vårt grannland Danmark är representerade med två par.

Efter ett tidigt korgpass innan jobb i morse med Calle så är vi nu redo att kriga tills sista poängen är spelad! Vi har en god känsla.

Fullsizerender

Hoppas vi ses på Rännarbanan i Helsingborg till helgen – Movember Open, Sveriges största tävling!

Andréas

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk