Vasquez blev Tapias partner - mot Lebron och Galan

I en stor intervju inför WPT-premiären berättar Simon Vasquez om problemet med sin nya partner, om hur han fick spela med Tapia mot Galan och Lebron och att han mest troligt lär flytta till Madrid.

Precis som Daniel Windahl och Calle Knutsson flög Vasquez ner till Madrid redan i söndags. Det betyder att han hela veckan har kunnat träna på M3-akademien, där bland andra Juan Lebron och Ale Galan huserar.

Vasquez har hoppat in för att spela med Javier Valdes, Chiles bästa spelare, och de är finalseedade i pre previa. Men allt som krävs är att ett enda lag i previa eller huvudturnering tvingas dra sig ur så flyttas paret upp direkt till previa.

Det stora problemet för Vasquez och Valdes är att båda är forehandspelare. Någon måste alltså byta position och ännu har paret inte bestämt vem.

- Valdes är en utpräglad forehandspelare. Det märks tydligt i spelet. Han är väldigt bra på att försvara. Han spelar korrekt och har bra händer. Men han inga direkt dödande slag, däremot är han säker och lobbar bra.

Det låter med andra ord som en spelare som är väldigt lik Simon Vasquez själv.

- Vi har inte de bästa förutsättningarna, men vi kan tävla. Vi är två som verkligen älskar det. Det är bara att gå in och kriga och oavsett vem av oss om tar backhand så kommer den inte att känna sig hundraprocentig.

Så hur ska ni bestämma?

- Vi får väl göra en Stjern/Bonfré och köra sten, sax eller påse…

Sedan i måndags har de bara hunnit med två pass tillsammans. Först mot Windahl och Knutsson och sedan mot Peter Alonso och German Tamame. De matcherna har gått helt okej – men framför allt är Vasquez själv otroligt belåten med sin egen utveckling.

- Det är den jag mest fokuserar på nu när jag är här nere och jag gör faktiskt stora framsteg varje dag.

Förutsättningarna kunde inte ha varit mycket bättre. I dag fick han vara med om ett riktigt häftigt äventyr.

- Pablo Lima och Agustin Tapia körde match mot Lebron och Galan. Hallen fylldes på med folk som tittade, men så fick Lima hoppa av på grund av smärta i knäet. Då kom tränaren fram till vår bana och frågade om jag inte ville hoppa in och spela med Tapia.

Nå! Hur gick det?

- Vi gjorde ett sjukt bra set, fastän vi förlorade. Men det kändes riktigt bra. Se senaste två dagarna har jag känt att jag är två nivåer bättre än jag var bara förra veckan.

Vasquez är helt inställd på att det är i Madrid han ska vara för att utvecklas och att det kommer bli mer av den varan längre fram.

- Det finns inga genvägar. Man måste vara i den här miljön. Så framöver kommer jag nog vara här två veckor i månaden ungefär och efter sommaren kanske jag flyttar ner till Madrid på heltid.

Att Simon Vasquez imponerar på M3 är viktigt, för han är just nu på jakt efter vem han egentligen ska spela WPT med. Och han vet att hans aktier stärks.

- Jag är inte stressad över att hitta någon. Så länge jag tränar här och presterar så här bra så kommer förfrågningar och jag vill inte stressa in i något heller och låsa upp mig för lång tid.

Simon Vasques och Javier Valdes står över första omgången på söndag och kliver in i pre previas andra omgång 16.00.

Om laget inte flyttas upp

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk