Stjärnor byter klubbar: Arvidsson till PDL

Inför helgens SPT presenteras några större klubbyten för några av våra stjärnor. Det mest spektakulära: Sofia Arvidsson lämnar Halmstad Padel Club för PDL.

Sofia Arvidsson har vunnit många SM och även lag-SM för Halmstad, men väljer nu att göra precis som Amanda Girdo – skriva på för PDL. Vilket gör att PDL håller på att bygga ett superlag på damsidan.

- Det känns underbart att ännu en spelare från den absluta toppen inom svensk padel ansluter till vårt grymma team, säger Martin Eriksson, lagansvarig.

Sofia Arvidsson vann SM 2017 och 2018 och har ända sedan dess varit Sveriges bästa damspelare.

Nu är hon dessutom tillbaka på allvar sedan sitt barnafödande och vann årets första SPT i Örebro. Hon är även storfavorit till en andra titel i Nybro i helgen.

- Vi har hittat en helhetslösning med Sofia där hon både ska spela för Team PDL men också hjälpa PDL utanför banan med den spetskompetens hon besitter. Det är guld värt för oss, säger Martin Eriksson.

Sofia Arvidsson själv säger:

- Jag ser fram emot att representera PDL som bidragit så mycket till att padeln i Sverige har växt så mycket som den har gjort.

Även Pablo Figueroa och Calle Knutsson byter klubb. Båda lämnar Ryska Posten.

Figueroa gör precis som Baharak Soleymani och väljer nysatsande We Are Padel.

Calle Knutsson väljer, fullt logiskt, Padel Crew i Helsingborg. Knutsson har nyligen köpt lägenhet i Helsingborg.

- Calle är helt rätt för oss. Både som karaktär och spelare. Det är en perfekt förebild för våra kommande stjärnor i akademien. Vi är glada att kunna hjälpa honom i hans satsning och han har ju i princip bott här på hallen de senaste månaderna, säger hallchefen Marcus Eriander.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk