En padeloas mitt i Stockholm: "Ett riktigt testcenter"

Mitt i Stockholm byggs en padeloas, med bana, läktare, butik och restaurang. ”Vi vill bli ett riktigt testcenter för svensk padel”, säger Patrik Höök, ägare till Padler.

Padler slog upp dörrarna 2017 och har sedan dess varit en av Sveriges största e-handlare inom padel. De har även haft en fysisk butik nära Vasaparken i Stockholm.

Nu flyttar butiken några kvarter -  till Torsgatan. Där håller en riktig padeloas på att ta form på en innergård.

Det blir en fullstor padelbana med läktare som är öppen för allmänheten.

- Den blir bokningsbar precis som vanligt, men ett par dagar i veckan ska banan vara öppen enbart för att testa racketar, säger Höök.

Tanken är då att man kan lägga en liten slant för att få testspela hur många racketar man vill av de cirka 120 modellerna. Den summan dras sedan av om man sedan handlar ett racket.

- Det blir vi som driver banan. Och det blir nog ett riktigt roligt häng där eftersom banan har läktare. Dessutom öppnar en restaurang på innergården med uteservering. Även där kan man sitta och titta på padel, säger Höök.

Padler har redan flyttat sin butik till innergården. Banan beräknas stå klar någon gång i mitten av april. Innegården kommer även att ha ett utegym.

Så redan till sommaren står Stockholms nya padeloas helt färdig.

- För oss innebär det här en helt ny möjlighet. Tänk att kunna ha en testbana alldeles i anslutning till butiken. Det är fantastiskt, säger Höök.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk