Cayes val: APT med portugisisk stjärna

Cayetano Rocafort har hittat ett nytt fokus med säsongen – American Padel Tour. ”Det som avgjorde var ett samtal med Thomas Johansson”, säger Rocafort.

I början av veckan ringde Johansson upp Rocafort och presenterade både touren och vad den kan göra för spelarna.

- Det han sa övertygade mig. Så nu blir APT ett nytt fokus för mig, säger han.

Det är redan klart att Cayetano Rocafort ska spela APT-tävlingarna i Monaco och Belgien i par med portugisiske toppspelaren Miguel Oliveria.

Ska Rmavbild 2021 03 24 Kl 193910Miguel Oliveira - portugisisk landslagsspelare.

- Det är en komplicerad säsong. Jag vill även spela SPT. Och vi har ett avtal med Euro Finans tour. Så vi får se hur många APT-tävlingar vi kan spela, men tanken är att jag och Oliveira ska spela hela säsongen.

Vilket betyder att det blir ytterst svårt att få ihop WPT-tävlingar. Även om han inte helt utesluter det.

- Det vore trevligt att spela ett par, särskilt hemma i Marbella eller den i Sverige, men jag kommer inte kunna fokusera på WPT, säger han.

Rocafort gör ingen hemlighet av att Euro Finans och SPT är hans första val och att APT kommer i tredje hand och att det påverkar samarbetet med Simon Vasquez.

- Jag och Simon vill spela tillsammans så ofta vi kan. Men han vill spela WPT och jag APT så det är komplicerat. Jag vet inte ens om WPT tillåter mig att spela där om jag spelar APT.

Rocafort hade ingen direkt tanke att spela APT, men det var alltså ett telefonsamtal från självaste touransvarige Thomas Johansson som övertygade honom.

- Jag gillade det han sa. APT vill verkligen hjälpa oss spelare och det är bättre prispengar. Kanske är det en risk jag tar, men jag gillar det. Det är en stor utmaning.

SPT-partnern Simon Vasquez har istället valt att ha fullt fokus på WPT där han i den första tävlingen för året ska spela tillsammans med den chilenske toppspelaren Javier Valdes Gonzalez.

APT-tävlingarna avgörs i Monaco 5-11 april och i Belgien den 12-18 april.

Glädjande är att Baharak Soleymani spelar WPT mycket tidigare än hon hade tänkt sig. Hon spelar redan premiären i Madrid med belgiskan Helena Wyckaert.

Något Padel Direkt kunde berätta om.

Johan Håkansson

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk