Vasquez: "Några av mitt livs bästa veckor"

Simon Vasquez har upplevt några av sitt livs bästa veckor. Träning med Paquito på en paradisö. Stenhårda pass med Bela i Uppsala. ”Minnen för livet”, säger han.

I helgen spelas en inbjudningsturnering i Stockholm ”Fran Cepero Invitational” på Court1 i Nacka. Simon och Cayetano Rocafort tar sig an några WPT-par där Juan Mieres och Miguel Yanguas är de mest namnkunniga för den svenska publiken.

- Det är en stark tävling men det blir väldigt speciella förhållanden. Det är extremt lågt till tak och snabba banor. Det blir rena casinot och jag vet inte hur det kommer att passa till exempel Mieres, säger Vasquez.

Dessutom ska matcher spelas först till nio games är det tänkt. Där några matcher spelas ikväll och avslutningen under lördagen.

- Men vi ser det som en chans att få bra matcher. Senast jag tävlade var i november då det var SPT, så jag är supertaggad. Jag känner mig själv i riktigt bra form, Cayetano har haft problem med höftkulan, men har fått bra hjälp nu.

Ska Rmavbild 2021 02 05 Kl 082125I Helsingborg fick Vaquez både spela med och mot Paquito Navarro.

Simons storform är lätt att förklara. Först fick han och några svenskar till träna med Paqutio Navarro i Helsingborg, vilket dels gav honom otroliga kvalitetspass på banan men också en unik chans att bli god vän med världsstjärnan.

- Vi hängde ju i princip hela tiden utanför banan och connectade verkligen och blev goda vänner.

Sedan bjöds han med kort varsel in till Swedish Padel Opens jippo på Maldiverna där han helt plötsligt befann sig på en av världens vackraste öar för att spela padel med Paqito, Marta Marrero och Marta Ortega.

- Tänk så här: padel är det roligaste jag vet. De har byggt en bana på en paradisö. Att få uppleva allt detta med världsspelare är ju helt magiskt. Att vi sedan bodde i lyxvillor och fick spela i en extremt vacker miljö gör ju inte saken sämre.

Ska Rmavbild 2021 02 05 Kl 082502Tillsammans med stjärnorna Paquito, Marrero och Ortega fick Simon Vaquez leva rena drömlivet på Maldiverna.

Eventet på Maldiverna är Urban Johanssons, en av ägarna till Swedish Padel Open, försök att lyfta padel till en ny nivå genom att locka till sig nya typer av sponsorer. Därför var ett 30-tal svenska företagare också inbjudan till Maldiverna.

- Det tråkiga var väl att det var så dålig uppkoppling att de inte lyckades streama. Det var som att vi var mitt i paradiset och inte kunde kommunicera med omvärlden. Men jag tror nog att det kan bli en WPT-tävling i framtiden på Maldiverna, säger Vasquez.

Men förutom jippon, snorkling, vattenskoter och middagar i undervattensrestaurang hann Vasquez med en del riktigt bra pass.

- Jag och Paquito körde crossmatcher fyra-fem gånger. Dessutom blev det många gympass.

Ska Rmavbild 2021 02 05 Kl 082314I Uppsala har Simon Vasquez tränat flera pass med Fernando Belasteguin.

I tisdags landade han i Sverige 07.00 på morgonen med rejäl jetlag. Allt han hann var att skjutsa sin flickvän till stationen för nästa destination var Uppsala.

Där väntade Fernando Belasteguin.

- Jag har ju tränat med honom tidigare och jag ser honom som den mest proffsiga spelaren på touren, utan tvekan. Ingen jobbar hårdare än honom.

Vasquez berättar att han blev djupt imoponerad över hur den snart 42-årige legendaren hela tiden försöker utveckla sitt spel och att vi kan räkna med en delvis ny Bela i år.

- Han spelar så mycket hårdare och snabbare från bakplan. Han spelar nästan tennis. Och jag tror att det är för att han har Galan och Lebron i tankarna. Han lobbar nästan bara före vägg, för släpper han den ger han tiden som behövs för att backa.

Vasquez har tidigare jämfört Bela och Paqutios volleys och känt att Belas är både tyngre och snabbare, men även där ser Vaquez en förändring.

- Nu är det mer stoppbollar och lösa volleys mot gallret. Han mixar upp mer. Även i overheaden försöker han utvecklas. Han har ju haft sin bandeja och platta smash, men nu tränade han mycket kickar mot galler och att kicka ut smashen. Det är så imponerande att se hur han varje dag strävar efter att utveckla sig.

Och att Bela håller klassen även 2021 kan Simon Vasquez skriva under på.

- Får han vara skadefri så tror jag att han och Sanyo (Gutierrez) kan bli världsettor. Men det var ganska länge sedan nu, 2017, som han hade en helt skadefri säsong, så vi får se.

Träningarna med Bela var ändå enormt nyttiga. I början beskriver Vaquez det som en ren tempochock, men mot slutet av veckan kände både han och Rocafort att de hängde med bättre.

Så när nu tävlingssäsongen inleds lite smått är Vasquez redo.

Först väntar helgens tävling i Nacka.

Nästa helg ska han och Rocafort spela Studio Padels inbjudningsturnering i Kungsbacka.

Och sista helgen i februari väntar riktigt allvar: årets första tävling på Swedish Padel Tour.

- Vi kommer att spela den, definitivt. Äntligen drar säsongen igång.

Johan Håkansson

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk