Unikt samarbete med världens bästa padelakademi

Padel Arena Frihamnen i Göteborg startar ett samarbete med världens kanske bästa padelakademi, M3 i Madrid. ”Sverige behöver få hit fler tränare i världsklass”, säger Daniel Johannesson.

M3 Padel Academy i Madrid har högsta tänkbara anseende. Där tränar stjärnor som Juan Lebron, Ale Galan, tvillingsystrarna Mapi och Mayo Alayete samt nya stjärnskottten Ivan Ramirez och Miguel Yanguas.

Där finns också några av världens bästa tränare, som Jorge Martinez och Marino Amat.

Att Padel Arena Frihamnen nu har skapat ett samarbetsavtal med M3 är en stor möjlighet för svensk padel.

- Vi fick en här idén redan i höstas då vi upplever att det finns ett behov av fler professionella elittränare i Sverige för att ta vår padel ännu ett steg framåt. Varför ska våra spelare behöva flytta när de bästa tränarna likaväl kan besöka oss, säger Daniel Johannesson, en av delägarna till Padel Arena Frihamnen.

Att samarbetet blev med just M3 är inte någon slump. Det går tillbaka till ett möte i Höllviken för 1,5 år sedan, då delägare till Padel Arena Frihamnen träffade David Garcia Campos i samband med en tränarutbildning. Garcia Campos är ansvarig för den internationella delen hos M3 Padel Academy.

- Vi har hållit kontakten sedan dess och när vi väl fick den här idén var det självklart att det var just M3 vi vill samarbeta med.

Ska Rmavbild 2021 02 18 Kl 183454 (1)

Jorge Martinez - M3 Padel Academy.

Från och med onsdag vecka 9 kommer tränaren Jorge Martinez till Göteborg. Därefter kommer tränare från M3 Padel Academy till Göteborg varannan vecka för att hålla lektioner. Totalt blir det nio veckor.

- Självklart är det inget krav att man måste vara medlem i vår klubb Frihamnen Padel Club för att få träna hoss oss med M3. Vi gör detta för alla spelare som söker en kontinuerlig träning med en av världens bästa akademier och som verkligen vill satsa på sin utveckling. Det kan vara allt från landslagsspelare till motionärer.

Tanken är också att så fort situationen med covid-19 förbättras anordna resor ner till Madrid och träning på den legendariska akademin. Förhoppningen är också att några av M3:s stjärnor ska komma till Göteborg för att träna.

- Vi har sedan våren 2020 jobbat för att utveckla svensk padel genom en satsning på våra ungdomar i Göteborg. Nu dök den här möjligheten upp för oss att göra något riktigt bra tillsammans med en av världens bästa akademier.

- Vi är superglada att kunna bidra till utvecklingen för både ungdomar och elitspelare som verkligen vill satsa. Och det är viktigt att påpeka att vi vi gör detta helt utan vinstintresse. I alla fall pengamässigt. Det är snarare en kostnad för oss. Men vi ser en stor vinst i det för alla som älskar padel, säger Johannesson.

Redan nu går det att skicka in en intresseanmälan till Daniel Johanesson på mejladressen daniel@pgspadel.com.

Det finns även möjlighet att boka boende och gym via Padel Arena Frihamnen till förmånliga priser för alla som inte bor i Göteborg.

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk