Skrällen: Björkman kan bli svensk förbundskapten

Förbundet kommer närmare en lösning kring förbundskaptensfrågan. Enligt uppgifter till Padelfeber kan den delvis bli sensationell. ”Jag har fått en förfrågan”, säger Jonas Björkman.

Sverige har ända sedan EM i Lissabon 2019 saknat förbundskaptener. Kort efter mästerskapet hoppade både Dani Dios och Andréas Johansson av sina uppdrag.

En ny landslagsorganisation var på gång i början av 2020 – men när coronan slog till lades arbetet på is eftersom året ändå skulle bli mästerskapsfritt.

Men under 2021 planeras det mästerskap igen och då är förbundet på nytt på jakt efter nya förbundskaptener som ska leda landslaget.

Ännu har ingen tackat ja till uppdraget men enligt vad Padelfeber erfar genom insatta källor förs samtal just nu med flera personer. Två som ska ha fått en fråga är Andréas Johansson och Mari Andersson.

Förbundets första plan är att Andréas Johansson ska leda herrlandslaget och att Mari Andersson damlandslaget.

Det är knappast två sensationella namn.

Ska Rmavbild 2021 01 20 Kl 173102Mari Andersson och Andréas Johansson.

Andréas Johansson har varit förbundskapten för juniorlandslaget. Han var även assisterande förbundskapten till Dani Dios innan han de båda delade helt på rollen.

Han är även tränare för Daniel Windahl och Calle Knutsson.

- Vi för samtal, men det är en del saker kvar att lösa så jag kan inte säga att vi är nära något avslut, säger Johansson till Padelfeber.

Mari Andersson var själv spelare i damlandslaget och var med och gick till semifinal på VM i Portugal 2016.

Hon var även landslagsspelare i tennis där hon också blev landslagstränare för juniorerna.

Inom padeln har hon efter en skada helt riktat in sig på tränarbiten och blivit utbildningsansvarig inom PDL.

Den mest sensationella biten är att förbundet även har frågat den stora profilen Jonas Björkman om han kan tänka sig att bli assisterande förbundskapten.

Vilket minst sagt är ett spännande val.

Björkman har ju dels varit en av världens bästa tennisspelare, men han var även assisterande kapten till det svenska Davis Cup-laget. Han vet exakt det innebär att prestera på hög nivå. Det han eventuellt brister i padelkunnande borde vägas upp av det han kan om ledarskap och det mentala spelet.

Jonas Björkman bekräftar för Padelfeber att han har fått en förfrågan. Och när han tidigare fick frågan hur han skulle se på att få frågan svarade han:

- Det hade varit skithäftigt på många sätt och väldigt hedrande. Våra bästa spelare har blivit så proffsiga nu att jag ligger efter dem kunskapsmässigt. Däremot tror jag säkerligen att jag hade kunnat hjälpa mycket i mental förberedelse.

Just det mentala och taktiska är något som Björkman tycker är intressant.

- Det är ju en mental boxningsmatch. Hur kan jag krypa in under skinnet på motståndaren? Kan jag göra något som investering tidigt som kan göra att jag vinner senare?

Johan HÅkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk