Paquito i Sverige - ska sparra mot svenskarna

Nu har Paquito Navarro anlänt i Sverige. Redan i kväll ska han spela träningsmatch mot Simon Vasquez och Cayetano Rocafort.

Under ganska stort hemlighetsmakeri har en del av superstjärnans försäsong planerats till Sverige. Tanken var att Paquito skulle ha anlänt till Sverige redan i går – men det blev problem i Amsterdam med krav på coronatester.

- Vi fick snabbt fixa ett hotellrum åt honom och nytt test i morse. Men sedan fick han flyga till Köpenhamn, säger Reza Dehesjoo, som ordnat resan.

Paquito ska stanna i Sverige ända till den 22 januari och sparra mot de svenska spelarna i Euro Finans Tour. Redan ikväll väntar en träningsmatch där Paquito och Pedro Alonso möter Simon Vasquez och Cayetano Rocafort.

Sedan väntar träningar varje dag både förmiddag och eftermiddag där även Calle Knutsson, John Larsson, Pablo Figueroa och Daniel Windahl kommer att närvara.

Allt sker på Helsingborgs Padel.

- Det är touren som står för detta. Vi står för banor och mat – sedan är det mycket upp till spelarna exakt hur de vill lägga upp dete. Men vi tänker att det här ska bli en häftig sporre för de svenska spelarna, säger Dehesjoo.

I nuläget är det inte helt klart om matchen ikväll kommer att streamas – men en plan är att få upp en stream via Padelstreamer. Den matchen väntas spelas ungefär 20.30 på Helsingborg Padel.

Senaste rapporten är att den även ska visas på Helsingborg Padels FB-sida. I så fall delar Padelfeber den streamen. 

Nästa vecka väntar ett upplägg med damerna på touren då belgiska WPT-spelaren Helena Wyckaert kommer till Sverige.

- Tanken var faktiskt att även Marta Ortega skulle ha kommit men det blev tyvärr inställt, säger Reza Dehesjoo.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk