Navarro Björk spelar cup i Göteborg i februari

Världstjärnan Carolina Navarro spelar i Sverige i februari. Med sig har hon ännu en världsstjärna.

Under januari ordnade Studio Padel ett uppskattat padelevent i Göteborg där några av Sveriges bästa spelare möttes i direktsänd streamad padel. Tanken då var att världsstjärnan Patti Llaguno skulle ha närvarat, men snöovändret i Madrid stoppade det.

Men evenemanget gav mersmak och nu har Fredrik Nordin och Niklas Edin i Studio Padel höjt ribban rejält och sytt ihop en ny happing/miniturnering i februari.

Platsen blir Göteborg, tidpunkten andra helgen i februari och startfältet är än så länge hemligt.

Ska Rmavbild 2021 01 24 Kl 133553Fredrik Nordin och Niklas Edin har höjt ribban sedan sist.

- Vi kommer att släppa precis allt i morgon klockan 08.00 på vårt Instagramkonto. Men jag kan lova att det blir det största som vi har gjort och att startfältet är riktigt imponerande, med både WPT-spelare och svenska elitspelare, säger Fredrik Nordin.

En riktigt rolig sak är att Carolina Navarro Björk kommer. Carolina Navarro Björk är i dag rankad 15 i världen, men har tillhört världseliten i över 20 år. Många experter håller henne som den största damspelare som någonsin funnits.

Dessutom har hon via sin svenska mamma starka band till Sverige. För cirka tio år sedan var hon högst delaktig att starta upp sporten här genom invigning av banor och övrig PR. Hon spelade även WPT i Båstad 2019, då hon gick till kvartsfinal.

Nu kommer hon till Sverige och det är redan klart att hon ska spela med ytterligare en världsstjärna. Vem är dock ännu hemligt.

- Det hade varit roligt att berätta, men vi vill hålla på det till i morgon. Men vi pratar om ett av de allra största namnen på damsidan, säger Nordin.

Eventet i Göteborg ska innehålla fyra herrlag och fyra damlag, där det blir spel i två dagar. Det blir både WPT-spelare och svenska spelare i båda klasserna. Allt sänt i Studio Padel.

Och prispengar finns också. För sammanhanget riktigt stora. Vinnande lagen får 20 000 kronor.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk