Här står världens största padelcenter färdigt i mars

Här skapas världens största padelcenter. Och det kommer inte att ligga i Sverige. I stället är det ett grannland som springer förbi.

I dag ligger världens största padelcenter i Södertälje, som med sina 24 banor ännu har flest banor, sedan Sanset i Madrid i Spanien tvingades gå i konkurs.

I Sverige finns redan färdiga planer på hallar som blir större i Södertälje.

Men nu hinner Padelhouse i Esbo utanför Helsingfors före.

Padelhouse i Finland hade först nio banor men valde i november att utöka till 18 banor. Ändå är trycket på att få spela så stort att de nu väljer att bygga ut igen.

- Trycket på bokningar var så pass stort. Det fanns verkligen en efterfrågan att utvidga. När möjligheten erbjöds var det ett snabbt beslut från vår sida. Nu kan allt fler börja spela och dessutom kan vår föreningsverksamhet växa ytterligare, säger Max Sjövall, en av ägarna.

Låter namnet bekant? Jodå, det är Finlands bästa spelare – som varit i Sverige många gånger och tävlat. Han är drivande i både hallen Padelhouse 

De nya banorna står klara redan i mars och då kan Poolhouse faktiskt titulera sig ”Störst i världen”, åtminstone för ett tag.

- Det är såklart ganska roligt och kom som en trevlig överraskning för oss. Men en större anläggning byggs nog snart i och med att sporten fortsätter att växa globalt.

Hur är padelintresset i Finland?

- Det finns en boom även här. En snabbare tillväxt hindras bara av att det inte finns tillräckligt med banor. De senaste tre åren har mängden banor dubblats varje år och för tillfället finns det lite mer än 200 banor sammanlagt. 

 Johan Håkansson

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk