Ännu en spansk WPT-spelare flyttar till Sverige

Sverige blir allt mer glödhett för spanska spelare. Nu har José Carlos Gaspar, rankad 87 i världen, flyttat till Helsingborg för att träna med Calle Knutsson och Daniel Windahl.

Det började med Cayetano Rocafort. En spansk spelare som nästan gett upp sin padelkarriär, som flyttade till Stockholm och blev en glödhet stjärna. Rocafort har dominerat svensk padel och blivit ett av svensk padels största affischnamn, där han rent av har fått namnge en racketmodell.

Samtidigt har han som mål att både bli svensk medborgare och att ta svensk padel till helt nya nivåer, bland annat att nå en huvudturnering på WPT i par med Simon Vasquez.

I en intervju med Padelfeber sa Rocafort:

- Jag hoppas att fler spanjorer följer efter. Det vore bra för både mig och svensk padel.

Och nu kommer nästa duktiga spanjor.

Gaspar är rankad 87 i världen och gick så sent som i september till åttondelen på Sardinien. Han har nu valt att lämna Starvies akademi i Madrid för att flytta till Helsingborg, i första hand i två månader. Men det kan bli längre.

I dag tränade han för första gången med sina nya sparringpartners: Daniel Windahl och Calle Knutsson. Med på passet fanns även Douglas Rutgersson.

Gaspar var i Sverige för ett par månader sedan och passade då på att hälsa på sin vän Cayetano Rocafort. Det var då idén att flytta till Sverige föddes.

Ska Rmavbild 2021 01 11 Kl 183552Cayetano Rocafort och Carlos Gaspar är goda vänner och har även tävlat tillsammans.

- Han frågade mig om hur det var här. Och jag svarade att den respekt och kultur som skulle möta honom är på en annan nivå och att jag är superlycklig här. Jag sa också att jag finns här för honom om det är något han behöver, att jag kommer att hjälpa honom, att vi kan träna tillsammans och till och med spela någon tävling ihop.

Tränaren Andréas Johansson tror att Gaspar blir ett riktigt bra och viktigt inslag i träningen för framför allt Windahl och Knutsson.

- Det betyder mycket. Gaspars mål och prio är att lyckas på WPT och att han nu väljer den här lösningen är jättekul, säger tränaren Andréas Johansson. 

Helsingborg blir därmed ett högklassigt center för padel. I stan finns just nu även Pedro Alonso, rankad 82 i världen.

Johan Håkansson

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk