WPT-platser står nu på spel i SPT-racet

Nu står även WPT-platser på spel i SPT. De lag som som leder SPT-racet efter sex deltävlingar får wildcard till höstesn WPT-tävling i Malmö.

Det pågår just nu en stor kamp mellan olika tourer och för SPT och Svenska Padelförbundets del gäller det att försöka knyta till sig svenska toppspelare så ofta som möjligt.

Nu har man lyckats hitta en riktig morot som borde locka – ett direkt samarbete med Swedish Padel Open i Malmö.

- Med dessa wildcard kommer intresset för SPT öka ytterligare och det visar styrkan i SPT. De par som leder kommer få chansen att få spela i huvudtävlingen i WPT, vilket ökar betydelsen av att delta på Swedish Padel Tour. Detta är ett väldigt bra samarbete, att Swedish Padel Open och Svenska Padelförbundet tillsammans visar på att organisationerna vill ta svenska padel framåt till ny nivå, säger Tomas Andersson, styrelseordförande för Svenska Padelförbundet. 

Det är alltså de lag som leder SPT totalt efter sex deltävlingar som direkt kommer att gå in i huvudturneringarna i Malmö.

Enligt förbundet är detta början på ett långsiktigt samarbete.

Något som också bekräftas av Swedish Padel Open.

-  Det är i förbundets verksamhet som såväl bredd som elit ges möjlighet att utvecklas. Swedish Padel Tour är den enda heltäckande padeltouren i Sverige där alla elitspelare får möjlighet att tävla. Det är en öppen tour med poäng och ranking. Det är en tour där matcherna betyder något på riktigt. Därför blir det naturligt att koppla Swedish Padel Opens wildcard till just SPT och att de spelarna som leder SPT-racet inför WPT får chansen att spela i WPT-turneringen, säger Nicklas Persson, SPO. 

Johan Håkansson

 

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk