Läkaren: Därför startar Euro Finans tour först i maj

Euro Finans Tour har nu presenterat fyra speldatum. Men premiären dröjer till maj. ”Smittrisken är för stor”, säger tourens läkare Anna Bläckberg.

Grundplanen var att Euro Finans Invitational skulle ha åtta deltävlingar. Det är forfarande ambitionen, men i nuläget är det bara speldatum som presenteras:

15-16 Maj

3-4 Juli

27-28 Juli

21-22 Augusti

Gustaf Straht, tourens kommunikationsansvarige, säger:

- Vi har rådgjort med spelare, produktion, Cmore, men framför allt vår tourläkare Anna Bläckberg, som tillvardags jobbar just som läkare med coronapatienter.

Och Anna Bläckberg avrådde bestämt från att starta touren redan i mars.

- Just nu kan vi inte bedriva touren. Vi vill hålla en tour med både svenska och internationella spelare och som det ser ut just nu har vi fortfarande en stor smitta i samhället. I vissa delar har det till och med ökat.

Hon säger att Euro Finans Tour ska kännas säker för spelarna och den ska även gå helt i linje med rekommendationer från Folkhälsomyndigheten.

- Som medicinsk rådgivare har jag sagt att vi inte kan bedriva touren. I maj tror jag dock att det ser bättre ut. Då har fler hunnit vaccineras och säsongen gör nog också att smittan minskar, säger Bläckberg.

Hon berättar också att Euro Finans Tour kommer att ha en omfattande testning av spelare och att man även har en färdig åtgärdsplan om spelare blir sjuka.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk