Kungarna gjorde det igen - åttonde raka segern

Åttonde raka SPT-segern. Och på många sätt den mest imponerande av de alla. Cayetano Rocafort och Simon Vaquez är definitivt tillbaka.

För bara ett par veckor sedan var paret på väg att separera efter ett mer eller mindre katastrofalt uppträdande i Kungsbacka. Men några djupa samtal mellan spelarna gjorde att paret hittade lusten igen att spela ihop och de åkte till Örebro med en ny lust att börja prestera på nytt.

- Vi har glömt våra sju raka titlar. Nu börjar vi på ny kula, sa Vasquez.

Den glädjen och det fokuset har synts hela helgen i Örebro. Paret har sett fokuserat ut och har åter hittat sin förmåga att vara som allra bäst när det gäller som mest.

- Vi visste att vi hade ögonen på oss, men vi visste också att vi skulle spela bra. Vi har tränat bra, vår kommunikation och vårt mindset har varit bra, sa Vasquez till Padel-Television.

I finalen väntade Daniel Windahl och Calle Knutsson. Paret har möts i flera finaler nu – men det här var nog den allra bästa.

Simon och Cayetano förlorade första setet knappt med 6-4.. Men istället för att falla ihop lyfte man sig till en ny nivå och vann det andra klart.

- Vi visste vi skulle få chanser att vinna bara vi fortsatte att kämpa, sa Vasquez till Padel-Television.

När man var som mest illa ute i början av det tredje setet lyckades man vinna fyra måstepoäng i rad fram till 2-1.

Vid 4-1 var det en golden point fram till 5-1, men i stället för ett jätteläge stod det snabbt 4-3.

Framför allt en storspelande Daniel Windahl höll liv i matchen in i det sista och det hade kunnat vända. Vid 5-4 hade Windahl och Knutsson 0-30, men några mindre bra slag av motståndarna gav ändå matchboll, som Rocafort kunde smasha bort.

- De stannar på samma nivå, men vi kan höja oss ett litet steg när det gäller som mest, sa Rocafort.

Det betyder alltså att paret har osannolika åtta raka segrar på SPT. Ett helt otroligt facit.

Senast ett annat lag vann var alltså hösten 2019.

- Vi hatar att förlora, sa Vasquez med ett skratt.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk