Gräntz: "Vi är fulla av revanschlusta"

Svenska Padelcupen kör igång igen – full av revanschlusta. ”Efter förra årets Sverigefinal jag har mer att bevisa när det kommer till evenemang” säger Mikael Gräntz, tävlingsansvarig.

Svenska Padelcupen startade förra året med stora ambitioner, där spelare från elit till motionärer kunde mötas först lokalt, för att till sist ta sig till en stor Sverigefinal.

Det mesta gick bra.

- Vi motsvarade alla förväntningar vi hade på oss när det gäller intresse och antal lag. Det blev totalt 597 lag. Men så kom Sverigefinalen och det blev inte vad vi utlovat, säger Gräntz.

Varför?

- Ibland tar man på sig för mycket och att stå själv i hela organisationen när det väl var skarpt läge blev mig övermäktigt. Det blev en hel del ursäkter till drabbade lag och det är bara att konstatera – det kan aldrig bli sämre.

Svenska Padelcupen gick efter tävlingsåret ut till deltagarna med ett seriöst frågeformulär för att få respons på vad som borde förbättras. Väldigt många svarade och de svaren har legat till grund för det som nu ska hända 2021.

- Bland annat stod det klart att resorna var en stor sak för spelarna. Och i dessa tider ska vi hur som helst undvika resande, i varje fall fram till att restriktionerna lättas. Därför har vi genomfört en rad nyheter, säger Gräntz.

Bland annat ökas antalet klasser från 12 till 15. Det blir A, B, C och D för både herrar och damer. Dessutom Mixed B, C och D samt Herrar och Damer 50 C och D. Alla spelar först enbart i sina respektive län fram tills vi har vinnare i alla klasser. Därefter blir det fyra regionfinaler där de bästa tar sig till Sverigefinalen i sommar.

- Vi har dessutom synkat ihop det med svensk Padelförbundets rankingsystem så att allt blir tydligare, säger Gräntz.

Det innebär att varje klass har ett max för hur många rankingpoäng du får ha.

Och i D-klasserna får du inte ha några rankingpoäng alls.

- Det här är för att förenkla, för det kan skilja sig väldigt mycket åt mellan lokala stegar och divisioner. Vi ville göra en tydlig indelning.

Sverigefinalen blir sanktionerad i A, B och C-klasserna likt förra året i Dam och Herr och detta först i Sverigefinalen.

- Ett stort problem är att duktiga C-klasspelare utan poäng inte får komma in i tävlingarna. Klasserna är stängda för dem. Här får de vara med och om de tar sig till Sverigefinalen så får de poäng och kan sedan tävla vidare.

Alla län i Sverige finns med och innehåller de 15 olika klasserna. Sedan skapas regionsfinaler för att sedan leda fram till den stora Sverigefinalerna. Där är spelplatser inte helt klara ännu.

- Först ser vi hur många som anmäler sig. Sedan ser vi hur stora regionsfinalerna kommer att bli och anpassar arenan efter det, säger Gräntz.

Anmälan till Sverigecupen öppnar på måndag och stänger den 30 mars.

- Jag har en revansch att visa i år. Och jag har nytt folk med i organisationen. Det här kommer bli jättebra.

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk