"Vi känner oss inte jagade"

Tre raka finaler. Regerande svenska mästare. När det vankas SM är alltid Pierre Bonfré och Viktor Stjern att räkna med. ”Vi känner oss inte jagade. Bara hungriga på mer”, säger Bonfré.

Den temperamentsfulla duon från Göteborg har alltid varit starkt förknippad med just SM. Det är den tävlingen som definierat hela deras karriär.

Det var på SM 2017 som de slog igenom med enorm kraft och helt otippade gick fram hela vägen till final mot Daniel Windahl och Simon Vasquez.

Och på SM ifjol vann de den mest dramatiska finalen som någonsin spelats, där de räddade matchboll mot Anton Andersson och Pablo Figueroa.

- Vi har alltid tyckt om SM. Det är roligt och stort och den tävling som alla spelare verkligen vill vinna. Det är extra mycket prestige. Det känner man. Ett SM blir ihågkommet och man har bara en chans per år, säger Pierre.

Vilket tvingar fram den där egenskapen att var bäst när det verkligen gäller. En egenskap som också definierat Bonfré och Stjern som padelspelare.

- Så kommer det bli i år också. Som jag ser det är det faktiskt åtta lag som kan vinna. Och det lag som lyckas vara bäst när det gäller som mest är det lag som också blir mästare.

En sak som Bonfré lyfter fram är också att SM är enbart för svenska spelare. Att inga spanjorer kan komma hit och vinna.

- Inte alls så att jag är emot utländska spelare på SPT. De har hjälpt till att utveckla svensk padel fort. Men nu är det vi svenskar som gör upp om det.

Så vilka vinner?

- Det är verkligen öppet. Det kanske låter klyschigt men så är det. Och det är svårt att veta vilket lag som är bäst just nu.

Vilket inte minst senaste SPT visade. Där åkte Bonfré och Stjern ut i första omgången mot John Larsson och Pablo Figueroa.

- Men vi känner oss redo nu. Vi har fått träna bra och vi känner oss fysiskt starka. Det är viktigt på SM med många matcher.

Bonfré berättar att han igår körde ett sent matchspass ihop med Filip Svensson mot Simon Vasquez och John Larsson.

Hur den fighten gick?

- Så jämnt det kan bli. Det blev tiebreak i avgörande set.

I morgon börjar SM och det enda vi kan vara helt säkra på att Bonfré och Stjern inte kommer att sälja sig billigt i sin jakt på den fjärde raka SM-finalen.

Här kan ni se hela lottningen till SM.

Johan HÅkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk