Segervapnet: Girdos obefintliga koll på historien

Ibland kan det verkligen vara en fördel att inte veta för mycket. 17-åriga Amanda Girdo hade ingen koll på historien. Och var därför helt orädd. ”

Girdo och Anna Åkerberg klev in i SM som hela turneringes favoriter. Men lottningen var verkligen inte rolig. Redan i deras första match väntade Ebba Stedt (flera VM och EM på meritlistan) och duktiga Sandra Andersson som vunnit lag-SM för Halmstad.

Alla som hållit på med idrott vet att det är ett otäckt läge rent mentalt. Du är favorit – men vet att motståndet kan stöka till det rejält.

Åtminstone visste Anna Åkerberg det.

- Amanda har ju inte varit med i padeln så länge och vet inte historien och alla gamla meriter. Och jag har inte berättat så mycket heller. Bara sagt att vi skulle in och köra.

Och man kan lugnt säga att Girdo körde. För Åkerberg var det bara att haka på.

- Självklart hade jag gett lite taktiska tips. Men det kan vara skönt att Amanda bara går ut utan några förutfattade meningar.

Efter 6-0, 6-2 kunde Girdo sammanfatta:

- Det var verkligen ett kul lag att möta. Sandra har väl varit duktig i pingis och det märktes. Bollen kunde komma var som helst.

Anna Åkerberg var också jättenöjd med insatsen:

- Det var många riktigt bra bollar och vi spelade jättebra. Jag tar hellre en sån här match där man får bli genomsvettig och verkligen få kämpa. Då kommer man in i tävlingen ordentligt. Och visst: de är duktiga men jag vet hur hårt vi har tränat och vi är också duktiga.

Att de är tävlingens favoriter köper de efter årets fina resultat.

Och om de får önska något av helgen så är det en final mot Göteborgsparet Matilda Hamlin och Ajla Behram.

- Det är verkligen ett lag. Och de är roliga att möta. Vi mötte dem i en bra match i Göteborg men jag vill gärna möta dem igen för jag vet att vi kan ännu bättre.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk