Maratonmatch för barn i Kenya

Mats Danson brinner för välgörenhet. Och för padel. Därför anordnas nu en tolv timmar lång maratonmatch – med syfte att samla ihop pengar till välgörande ändamål.

Danson driver till vardags PDL:s hall i Skellefteå, men innan han hoppade på det tåget arbetade han i över tio år med välgörenhet. Det började med att han jobbade på en kyrkogård, som sedan gav uppdrag som informatör inom kyrkan. Det ledde sedan vidare till Läkarmissionen.

- Jag brinner för att hjälpa till, särskilt när man vet hur mycket nytta pengarna verkligen gör, säger han. Varje dag kändes nyttig då man visste att man hjälpt någon.

Att då kombinera padel och välgörenhet var inte så långsökt för Mats Danson.

Men hur landade det i en maratonmatch?

- Jag och min kompis Jim Richtmann pratade om det där ett tag, hur länge kan man spela padel, skulle vi palla att spela en hel natt?

Så föddes idén, som sedan växte till ett färdigt välgörenhetsprojekt. Så den 26 september spelas en tolv timmar lång padelmatch i Skellefteå, där både företag och privatpersoner går in och sponsrar varje spelad timme.

Tanken är att privatpersoner betalar tio kronor per timme – och företag 100 kronor.

- Så det blir max 120 kronor för en privatperson och 1 200 kronor för ett företag, säger Danson. Att de betalar per timme är en extra kick för oss att hålla ut.

Av säkerhetsskäl och för spelkvalitens skull kommer varje lag att bestå av tre spelare. Där varje spelare lirar 40 minuter per timme. 20 minuter går till återhämtning och att fylla på bränsle.

- Tanken var först att bara vara två i varje lag, men efter råd av läkare insåg vi att vi inte klarar det. Vi ska ju spela också, inte bara bolla vid nät. Vi kommer att ha pulsklockor på oss och hjärtstartaren kommer stå fulladdad. Vi ska inte göra något dumt.

Målet med matchen är att samla ihop 50 000 kronor.

Pengar som sedan kommer att gå till Zelmerlöf och Björkmans välgörenhet ZB Foundation, som stöttar unga i Kenya.

- Det är otroligt vad 50 000 kronor kan hjälpa. 24 000 kronor räcker till frukost och lunch en hel månad åt eleverna på en skola.

Här kan ni läsa mer om ZB Foundation.

Johan Håkansson

Fotnot: Vill ni vara med och stötta Mats Dansons maratonmatch:

Swish: 123 900 68 83

Bankgiro: 900-6883

Märk: Padelmaraton

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk