Mästarna utslagna: "Äntligen kom fullträffen"

SM:s första skräll är ett faktum. Mästarna Stjern/Bonfré är utslagna. ”Äntligen om den där fullträffen vi har väntat på”, säger Isak Arvidsson.

Viktor Stjern och Pierre Bonfré är kända för några saker. Som att de ofta blir inblandade i jämna tresetare, som de nästan alltid vinner. Och att de alltid, alltid är som bäst på just SM.

Tre raka finaler och ett SM-guld är ett blytungt facit.

Därför måste vi förstå vidden av den prestation som Isak Arvidsson, Ängelholm, och Oscar Axelsson, Halmstad, just utfört: att slå ut Bonfré och Stjern i ett SM och dessutom göra det genom att kriga ner dem på de viktigaste bollarna.

- Vi var underdogs. Men vi trodde ändå på oss själva. Lite tycker jag att de har dalat sista tiden och när de missade några enkla i början så växte verkligen tron på att det kunde gå, säger Oscar Axelsson.

Ska Rmavbild 2020 09 26 Kl 194621Sviten på tre raka SM-finaler är bruten för Viktor Stjern och Pierre Bonfré.

Andra set var en riktig, riktig rysare som gick till tiebreak – där Stjern först räddade en matchboll fram till 6-6. Men Axelsson och Arvidsson vägrade vika sig, som nästan alla andra lag gjort i just den situationen.

- Vi vågade vara aggressiva och fortsätta trycka nät. Det är där framme vi ska vara. Det är där vi är starka.

Att vara klara för semifinal är dock bara ett delmål för laget.

- Vi drömmer om final och guld. Vi får inte fara iväg för det här. Nu är det hem och natta barnen och ladda stenhårt för semifinalen i morgon, säger Axelsson och skrattar.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk