Mästarna fortsätter ihop - med sikte på WPT

Tanken var att avsluta säsongen i par med Miguel Yanguas. Men efter succén på SM har Daniel Windahl tänkt om. ”Jag och Calle har flera nivåer till att nå”, säger han.

Det har bara gått ett par dagar sedan SM-finalen då Windahl och Calle Knutsson besegrade Anton Andersson och Johan Brunström på Padel Crew i Helsingborg.

Det var säsongens stora mål, det de hade siktat på och laddat för så länge, en tävling som styrt träning och tankar i flera månader.

Planen var dock att avsluta samarbetet nu. Både Windahl och Knutsson siktade på att spela SPT och Mastersslutspelet med spanjorer.  Sanningen är att en satsning låg klar – uppbackad av sponsorer – att Windahl skulle spela återstående matcher med Miguel Yangas.

Men succén på SM har ändrat alla planer.

- Jag och Calle trivs ju väldigt bra med varandra både på och utanför banan. Vi kände på SM att vi kom upp i en bra nivå – men att det finns flera högre nivåer vi kan nå. Vi har ett samspel som vi kan förbättra, ja, jag vet inte hur många steg.

Och i planen ligger även att paret ska göra en gemensam satsning på WPT nästa år som ett helsvenskt par.

- Vi har pratat om det och varför inte börja det projektet redan nu. Att vi börjar göra jobbet för det som förmodligen ska komma.

I dag tränade Windahl och Knutsson tillsammans med Andréas Johansson och det var efter det passet som trion satte sig ner och tog ett gemensamt beslut.

- Vi ska ge detta en ärlig chans året ut och sedan göra en utvärdering. Skulle det dessutom dyka upp en WPT redan detta år så kan det bli aktuellt. Samma sak med lokala tävlingar utanför SPT och Masters.

Windahl tror att de har möjligheter att lyckas just på WPT eftersom det där är väldigt sällsynt med två stora spelare som slår hårt i samma lag.

- Vi kan absolut nå en previa och skrälla där. Vi har kvaliteter som spanjorerna inte har. Vi är två stora pjäser som kan döda bollar för oss själva. Det kan ställa många lag.

Vad känner du att ni måste förbättra?

- Calle bör få mer trygghet och säkerhet i sitt hörn och att han känner att han kan spela mer cross och vinna matcher där. Sedan måste jag kanske ta lite mer bollar i mitten och också veta var jag bör sätta dom.

För när det kommer till spelstil så tror Windahl att han och Calle egentligen passar bäst mot spanskt motstånd – där det är mer struktur men även lite långsammare.

- Här är det mycket rock n roll och tjofallerittan. Jag känner mig mer bekväm med det spanska tempot. Man hinner tänka mer och det tror jag kommer att passa mig och Calle bättre.

Johan Håkansson

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk