Efter rysaren: "Nu kan vi faktiskt gå hela vägen"

SM: första skräll låg i luften. Men då tog Pålsson och Figueroa fram rutinen. Och nu drömmer de om SM-guld.

Pålsson (svensk mästare 2018) och Figueroas första match spelades på centercourten, som är en av Padel Crews nya och betydligt långsammare banor. Vilket ställer speciella krav på spelarna.

- Man måste orka jobba fram och sätta hård press. Något vi gjorde bra i första set. Men i andra blev vi för passiva. Och då hamnade vi snabbt i deras tempo, säger Figueroa.

”Deras” betyder Henrik Malm och Martin Sjöqvist från Jönköping och Borgholm, som i andra set började få smak på SM:s första riktiga knall.

6-1 i första set förvandlades till något helt annat i andra set. Längre bolldueller och jämnare spel. Och paren följdes åt ända till 6-6 i tiebreak.

För Andreas Pålsson, som varit borta från tävlingspadeln en längre tid, var det ändå väldigt skönt att slippa spela ett avgörande set och därmed få spara kraft.

- Jag kände att det var jobbigt när jag pressades tillbaka i andra set. Det var liksom trångt. Men det är inte så konstigt. Det var min första match på väldigt länge.

Förhållandena på Padel Crew är speciella. Vissa banor är supersnabba. Andra riktigt långsamma. Och de olika förhållandena gynnar olika lag.

- Det är som Wimbledon och grustennis, säger Pålsson och skrattar.

Vilket passar er bäst?

- Med den lottning vi fått så är det ändå här på de långsamma banorna vi har störst chans. Jag möter hellre de lagen på vår halva här, säger Figueroa.

Han syftar då på smashkanonerna Anton Andersson och Johan Brunström. Samt i en eventuell kvartsfinal: svenska mästarna Pierre Bonfré och Viktor Stjern.

- På långsamma banorna så har vi en bra chans. Gör vi bara det vi ska tror jag faktiskt att vi kan gå hela vägen, säger Figueroa.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk