Äntligen fick Nielsen visa sin klass

I Trelleborg fick hon spela B-klassen. I Göteborg vann hon A-klassen.

Nielsen har i ett par år visat med sitt enormt kraftfulla spel att hon håller svensk toppklass och hon har ett uttalat mål att nå landslaget. Men den här säsongen har verkligen varit motig.

Förra SPT fick hon inte ens spela A-klassen. Och i B-klassen åkte hon ut redan i den andra omgången. Anledningen är att hon haft svårt att hitta någon riktigt högklassig partner för att kunna konkurrera.

Men i Göteborg hade hon precis  det vid sida. Sara Ruiz Soto är rankad 50 i världen och då fick Rebecca Nielsen verkligen visa vad hon kan.

Även om det höll på att ta slut omgående. Redan i den första omgången var hon och Sara riktigt illa ute mot Stockholmsparet Sandra Örtevall och Beatrice Cedermark. Men de lyckades vinna i ett avgörande tiebreak.

I semifinalen blev det i princip lika tufft mot tävlingens favorit: Antonette Andersson och spanska Marta Guallart Lain.

Men i finalen släppte spelet på ett nytt sätt. Amanda Girdo och Anna Åkerberg hade chanser i andra set, men 6-2, 6-4 var ändå en tämligen stabil seger.

- Det var vår klart bästa match. Vi har spelat ihop oss mer och mer ju längre turneringen gått, säger Rebecca Nielsen till Padelförbundets webbsändning.

Det var uppenbart att Girdo och Åkerberg fruktade Ruiz Soto, vilket ledde till en väldigt taktisk match. Och då visade det sig ganska tydligt att Girdo saknar erfarenhet att lösa en sådan uppgift. Hon blev istället tveksam i sitt spel.

Rebecca Nielsen stortrivdes däremot och kunde spela ut på ett helt annat sätt.

- Jag vågade slå igenom slagen mer än tidigare.

För Sara Ruiz Soto var det här andra segern på SPT. Hon vann även ifjol då hon parade ihop med Baharak Soleymani.

- Jag är jätteglad att hjälpa Rebecca att vinna här i sitt land, sa hon efteråt.

Anna Åkerberg hade en ganska enkel och korrekt analys på matchen efteråt.

- Vi kom helt fel in i det och då är det svårt att reparera. Vi vågade inte spela ut och då vinner man inte mot så här bra motstånd.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk