"Vi får se om vi vill spela SPT nästa säsong"

De har fem raka segrar på SPT. Men för att nå den sjätte tvingas Cayetano Rocafort och Simon Vasquez vandra genom ett minfält. Och de går in i tävlingen fulla av irritation.

I dag börjar A-klasserna i Örebros SPT och lottningen är rent ut sagt spektakulär. Inte minst för SPT-kungarna Rocafort och Vasquez.

Att lyckas gå hela vägen i Örebro liknar snarast en Golgatavandring.

I första omgången möter de Isac Arvidsson och Oscar Axelsson, semifinalister på SM. I kvartsfinal väntar förmodligen Pierre Bonfré och Viktor Stjern, svenska mästare 2019. Och i en semifinal kan det bli rena drömmötet mot regerande svenska mästarna Daniel Windahl och Calle Knutsson.

Detta beror på att världsspelaren Javier Garrido och toppspelaren Inigo Zaratiegui är med i tävlingen och tar högt seedade platser.

Vilket har fått främst Cayetano Rocafort att bli riktigt upprörd.

- Garrido spelar tillsammans med Piotr Fernandez, som inte har en enda rankingpoäng. Ändå blir de finalseedade. Det är inte klokt. Om vi drar det till sin spets inneär det ju att min pappa som aldrig har spelat padel skulle kunna bli finalseedad i en SPT. Detta måste förbundet titta på.

- Men visst, det är den tuffaste lottning som vi haft i en SPT. Inget snack om saken.

Simon Vasquez är också upprörd, men mest över ett tidsschema som först såg smått omänskligt ut, men som förbättrats efter påtryckningar.

- Men det är alltid så att vi spelare måste påpeka saker vi är missnöjda över. I Göteborg var det kaotiskt och vi spelade en jättesen kvartsfinal på lördagen för att sedan spela tidig semi på söndagen. Nu i Örebro var det ännu sämre. De måste ju tänka på hur de lägger ett spelschema. Om vi ska vara proffsiga måste även förbundet vara lika proffsigt. De måste ju jobba med oss och inte emot oss.

Simon Vasquez säger rätt ut att det inte alls är givet att han och Rocafort kommer fortsätta spela på SPT nästa säsong.

- Det är nya tourer på gång i Sverige och vi får se om vi ens vill vara med på SPT. Nu har vi tvingats jaga förbundet igen för det vi varit missnöjda med. Efter alla år förstår jag inte hur man kan göra såna misstag med tävlingarna. Låt oss spelare vara proffsiga och göra det vi ska: träna och bjuda på fina matcher. Vi ska inte behöva lägga ner en massa tid på att rädda upp ett spelschema.

Vasquez och Rocafort spelar sin första match 13.00.

Hela lottningen finner ni här.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk