Så startade hela den stora spelarcirkusen

Hur gick egentligen den omskakande turbulensen i världstoppen till? Vem började med att lämna vem? Padelfeber har forskat i frågan och tror sig nu veta svaren.

I början av veckan kunde podden Padel Mundo avslöja att det blir stora förändringar i världstoppen på herrsidan.

Följande par kommer att spela ihop:

Agustin Tapia/Pablo Lima.

Fernando Belasteguin/Sanyo Gutierrez.

Franco Stupaczuk/Juan Martin Diaz.

 

Enligt källor började hela denna turbulens med en ung mans missnöje med sin situation. Agustin Tapia har sett direkt missnöjd och ointresserad på banan, vilket lett till mycket spekulation. Och enligt Padelfebers uppgifter var det intrycket inte bara sant, utan så starkt att han och gänget runt om honom gick ut på marknaden.

Hela denna ruljans började med att Tapia gjorde klart med Lima inför kommande säsong. Vilket är intressant. Det bevisar att Lima inte var så nöjd trots allt att spela med Paquito Navarro.

Denna uppgift nådde såklart Bela, som gav sig ut på jakt efter bästa tänkbara partner. Då hade han också bestämt sig för att avsluta sin karriär som backhandspelare.

Därför gick frågan till Sanyo Gutierrez, som förmodligen hela sin karriär både bävat och längtat efter att få just den förfrågan från den störste som padeln någonsin sett.

Det har varit ”en sanning” inom argentinsk padel att Sanyo och Bela inte skulle passa tillsammans – men när frågan väl kom kunde inte Sanyo tacka nej.

Detta innebar i sin tur att Stupa stod utan partner. Han valde då att vända sig till Juan Martin Diaz, som varit sensationellt bra efter sin återkomst efter skadan.

När denna turbulenta dans var över återstod en spelare och en enda stor fråga:

Vad ska hända med Paquito Navarro?

Enligt Padelfebers källor har inte Paquito ännu gjort klart med någon partner inför kommande säsong. Och frågan är vad han kan hitta?

Paquito har redan avverkat alla de bästa forehandspelarna som partners: Lima, Lebron, Sanyo, Juan Martin Diaz och Mati Diaz.

Så hur ska han gå vidare?

Ska han locka till sig en äldre, duglig partner av typen Cristian Gutierrez, Uri Botello eller Adrian Allemandi. Eller satsar han på supertalangen Miguel Yanguas? Eller har han helt tappat sugen?

Det är faktiskt padelvärldens största fråga just nu.

Vad ska hända med världens bästa och mest begåvade spelare som verkar vara så svår att spela med?

Johan Håkansson

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk