Här erbjuds medlemmarna att spela gratis padel

Runt om i Sverige är bantider ett hett samtalsämne. Samtidigt erbjuder nu Lödde Padel Club gratis padel till sina medlemmar.

Att padel är en kostnadsfråga är knappast en hemlighet för någon. Vill man spela några gånger i veckan så drar kostnaderna lätt i väg.

Men i Löddeköpinge är situationen en helt annan.

Där driver Lödde Padel Club en egen hall och går nu ut med ett erbjudande till sina medlemmar som saknar motstycke i Sverige.

Fram till 16.00 är det helt gratis att spela.

Övriga tider kostar 100 kronor i timmen.

Och detta är ett erbjudande som kommer att gälla fram till mars.

Ledaren Peter Kristersson berättar:

- Allt görs möjligt tack vare byggfirman ER-HO Bygg som stöttat oss hela vägen.

Ska Rmavbild 2020 10 27 Kl 094611Peter Kristersson, ledare i Lödde Padel Club.

Det var det företaget som valde att backa upp Lödde PC ekonomiskt och till och med erbjuda en hall att vara i. Men det visade sig att det saknades ett bygglov för just idrottsverksamhet, vilket innebar att klubben fick avbryta sin verksamhet i hallen under några veckor.

- Men vi hade bra möten med kommunen. Vi har nu så många barn och ungdomar i träning att vi klassificeras som samhällsviktig verksamhet, så det löste sig på några veckor att få ett nytt tillstånd.

Så när hallen nu öppnar igen tyckte byggföretaget att det var på sin plats att i princip erbjuda gratis padel.

- Det blir bra priser även för icke medlemmar. De betalar 250 kronor i timmen för de bästa tiderna.

I dag har Lödde PC cirka 360 medlemmar varav drygt 180 är barn under 18 år. Tillsammans med byggföretaget är föreningen redo att bygga en helt ny hall på nästan 7 000 kvadratmeter.

- Jag tror att vi redan i dag är en av de största ungdomsverksamheterna i Sverige. Och vår vision är att skapa riktigt duktiga padelspelare. Om några år ska vi vara med och slåss om lag-SM.

Lödde PC försöker få in barn i träning redan i fem-sex års ålder. Då liknar det mer en lek med boll. Men med tiden kommer allt mer padel in.

- Vi vill vara som en modern fritidsgård, med klubbrum, läxläsningsrum och annat som gör att de kan åka hit efter skolan. Det kommer barn från flera andra kommuner och just nu har vi en kö på 62 barn. Just nu klarar vi inte att ta hand om alla.

Precis som privatägda hallar driver Lödde PC både stege och olika typer av aktiviteter, som americano.

- Det ger ju intäkter som går rakt in i ungdomsverksamheten. Vi är i dag en väldigt stark och solid förening och jag tror inte vi är den sista i Sverige som kommer att äga och driva padelhall.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk