Girdo ny Sverigeetta: "Otroligt roligt"

Vi har fått en ny Sverigeetta i padel. Efter sommarens succéer toppar nu Amanda Girdo damrankingen. ”Det känns så jäkla roligt”, säger hon.

Varje kvartal faller poäng bort från rankinglistorna, vilket gör att vissa spelare förlorar poäng och andra vinner poäng. Resultaten jämförs nämligen med hur spelarna gick motsvarande period förra året.

Inte helt oväntat är Amanda Girdo den stora vinnaren. Det tredje kvartalet var helt enkelt magiskt för henne med två segrar på SPT, samt en andraplats. Lägg till segern på SM så förstår ni att det blir ett rejält skutt uppåt för 17-åringen från Höllviken.

Girdo anvancerar fyra platser och är nu alltså ny Sverigeetta på damsidan. Även Anna Åkerberg och Emmie Ekdahl passerar Baharak Soleymani, som inte kunnat tävla alls sedan skadan.

Ska Rmavbild 2020 10 05 Kl 092248

Damernas tio i topp.

- Det hade jag inte väntat mig. Och det är superkul. Samtidigt känner jag att jag och Anna vann SM-tillsammans och att jag inte hade lyckats vinna utan henne, säger Girdo.

På herrsidan är Calle Knutsson den stora vinnaren. Efter SM-guldet avancerar han hela fem platser och är nu uppe på fjärde plats. Listan toppas dock fortfarande av trion Simon Vasquez, Cayetano Rocafort och Daniel Windahl.

Ska Rmavbild 2020 10 05 Kl 092030

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk