Ett steg närmare den perfekta säsongen

Tuffast möjliga lottning. Men ingenting kan stoppa Simon Vasquez och Cayetano Rocafort på SPT i år. Segersviten är nu uppe i sex raka.

När lottningen släpptes till Örebros SPT var det onekligen så att man hajade till. Favoriten Vasquez/Rocafort fick en resa som utan tvekan var den tuffaste de någonsin haft i en SPT-tävling.

SM-semifinalisten Oscar Axelsson och Isac Arvidsson i första omgången. Pierre Bonfré/Viktor Stjern i kvartsfinal. Och Daniel Windahl och Calle Knutsson i semifinal.

Ändå gick de igenom denna mardrömslottning helt utan setförlust.

I finalen fick Simon möta sin äldre kusin Pablo Figueroa i par med John Larsson, vilket var en rolig krydda till anrättningen.

Att Pablo och John gick fram till finalen kan ses som en fin seger för svensk padel. För på den halvan fanns ju världsspelaren Javi Garrido och spanske WPT-spelaren Inigo Zaratiegui. Men dessa toppnamn hade absolut inget att hämta i den här tävlingen på grund av för svaga partners. Vilket såklart lyfter frågan hur dessa konstellationer bör viktas i framtiden. Väldigt roligt att de är med – men att Garrido ska bli finalseedad tillsammans med en spelare helt utan rankingpoäng kan inte vara vettigt.

Garrido och partnern Piotr Fernandez från Stockholm fick tre games mot Larsson/Figuerioa…

I finalens första set gick allt helt enligt planen och favoriterna kunde ta det enkelt med 6-2. Vägen dit var stenhårt, aggressivt spel som tvingade fram misstag hos motståndarna.

Däremot blev det rejäl match i det andra setet där Larsson/Figueroa faktiskt gick fram till en setboll vid 5-4.

Men precis som i semifinalen mot Windahl/Knutsson var Vasquez och Rocafort skoningslösa på de allra viktigaste bollarna.

Setet gick till tiebreak och då är allt som oftast SPT-kungarna som allra bäst. Via felfri padel gick de fram till 6-1. Larsson och Figueroa kunde vinna två poäng innan Simon Vasquez servade hem matchen.

Det innebär alltså att paret vunnit sex raka SPT-titlar. En helt otroligt stark prestation. Och frågan vi måste ställa nu är om det ska bli ett fläckfritt segertåg säsongen ut, över sista SPT-tävlingen i Karlstad och sedan Mastersslutspelet i Sundsvall.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk