Beslut: Både lag-SM och veteran-SM flyttas fram

Lag-SM flyttas fram. Samma sak med veteran-SM. ”Vi tar vårt ansvar”, säger ordförande Tomas Andersson.

Tidigare i dag publicerade Padelfeber en intervju med Tomas Andersson angående den nya allvarliga situationen med covid-19. Han sade då att ett beslut var att vänta under dagen hur padeln skulle agera.

Nu har beslutet kommit.

Och det innebär att förbundet väljer att ställa in/skjuta upp både lag-SM i Borås och veteran-SM i Malmö.

Målet är att tävlingarna ska kunna genomföras i januari eller februari, men några garantier för detta kan naturligtvis inte ges.

När det gäller SPT-finalen i Sundsvall 4-6 december ligger planen kvar att tävlingen ska genomföras. Förbundet är dock beredda att även där ta beslut om att ställa in och flytta fram tävlingen.

- Att vi nu får ställa in tävlingar är kortsiktigt givetvis tråkigt, men svensk padel behöver ta sitt ansvar för att begränsa smittspridningen. Vi hoppas nu att alla tar sitt ansvar och följer de restriktioner och råd som myndigheterna ger, säger Tomas Andersson, ordförande för Svenska Padelförbundet.

För samtliga sanktionerade tävlingar som är planerade fram till den 19/11 inom de län som har skärpta allmänna råd så drar Svenska Padelförbundet tillbaka sanktionen. Det innebär att Svenska Padelförbundet med det tydligt ger rekommendationen till de lokala arrangörerna att ställa in dessa tävlingar. Den rekommendationen gäller även icke sanktionerade tävlingar, men det åligger varje arrangör att ta ansvar för sina beslut.

Johan Håkansson 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk