Avslöjar: "The Martas" återförenas på WPT

Det är inte officiellt ännu. Men enligt väl insatta källor är det klart att ”The Martas” – Marta Ortega och Marta Marrero återförenas.

Förra säsongen var succéartad för Marta och Marta och de slutade även året som världsetta. Därför kom det som en stor chock för Ortega när hon bara några dagar innan Mastersslutspelet fick beskedeet av sin partner att hon var dumpad inför kommande säsong.

En dumpning som Ortega berättade öppenhjärtligt om i en intervju med Padelfeber när hon besökte Sverige i början av året.

Hon var djupt besviken på Marrero och då lät det knappast som att det var troligt att de någonsin skulle spela igen.

- Det var Marrerors beslut. Jag vet inte varför. Hon sa till mig att hon var nöjd med mig och att det var hennes bästa år i karriären, sa Ortega till Padelfeber.

Men padel är en snabb sport och i grunden vill alla vinna.

Och Ortega har inte fungerat prickfritt med sin nya partner Bea Gonzalez.

Framför allt har projektet Marrero/Paula Josemaria Martin blivit ett stort misslyckande.

Nu berättar väl insatta källor för Padelfeber att det är helt klart att Marta och Marta återförenas, vilket med stor sannolikhet beror på att flera spelare saknade olika saker.

Marrero har garanterat saknat Ortegas grovjobb och den hårda vägen fått inse hur mycket det betydde för deras spel.

Ortega har förmodligen saknat strukturen i deras vinnande spel. Med Bea Gonzalez blir det rock n roll – på gott och ont.

Och kvar har vi två tjejer som verkligen älskar när det går vilt till. Gonzalez och Martin hade nog inga större problem med tanken att para ihop. Båda har i dag skrivit med vilken lust de ska ge sig in i sitt nya projekt.

Så det troligaste är att det bara blir en rak rockad, vilket i så fall innebär att turbulensen inte blir större än så just nu på damsidan i WPT.

Vi får ett par som direkt blir fast beslutna att snabbt bli världsettor. Och ett par som är beredda att ta över med morgondagens padel.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk