Succé direkt för "The Martas" efter återföreningen

Återföreningen av ”The Martas” ser ut att bli en succé. I dag tog sig laget till final i Alicantes WPT efter en imponerande uppvisning.

Ja, de flesta av er kan historien – men för säkerhets skull tar vi den en gång till.

Marta Marrero och Marta Ortega var världens bästa lag förra säsongen och slutade som världsettor. Men säsongen fick ett riktigt tråkigt slut, då Marrero meddelade Ortega att hon var dumpad till kommande säsong. Marrero ville hellre spela med det nya stjärnskottet Paula Josemaria Martin.

Men den konstellationen fungerade aldrig riktigt, trots seger i årets första WPT. Paret fick bara allt större problem och det var uppenbart att framför allt Paula inte trivdes på banan. Hennes spelglädje försvann och resultaten uteblev.

Det gick så långt att Marrero helt enkelt bet i det sura äpplet för att försöka locka tillbaka Ortega. Det lyckades – och enligt Padelfebers uppgifter krävde det också en liten pengapåse för att Martita Ortega skulle nappa.

Men hur skulle återföreningen bli? Skulle det vara som i fornstora dagar – eller skulle petningen fortfarande sitta som en tagg i Ortega?
Nu har vi svaret. Paret ser precis lika imponerande ut som förra året. De tog bara vid där de slutade.

Ska Rmavbild 2020 11 07 Kl 123016Tvillingarna Alayeto fick till sist ge sig mot "The Martas".

I semifinalen mot tvillingarna Mapi och Majo Alayeto gick de mot en säker seger och ledde me 6-2, 4-2. Då kom en svacka som kostade andra set med 4-6.

Men efter det lyckades ”The Martas” lyfta spelet ännu en nivå och då var det faktiskt inget snack om saken.

6-3 blev det i det sista setet och det innbär att paret direkt är framme i final – något som Marrero inte nått på ett tag.

I finalen väntar segrarna mellan Lucia Sainz/Gemma Triay och Patricia Llaguno och Elisabeth Amatriain.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk