Storsatsningen med inspiration från fotbollen

Skrivna spelarkontrakt med talanger. En färdig utvecklingsplan. Padel of Sweden tar svensk padel till en ny nivå. ”Vi har tittat på hur fotbollen arbetar”, säger sportchef Jonas Persson.

Padel of Swedens förening bildades så sent som i mars och då var tanken att uteslutande satsa på barn, ungdomar och damspelare. En vag dröm var att kunna vinna lag-SM med egna produkter inom fem år.

Sedan började slumpen spela in.

Först skrev stjärnan Bilie Gajic på för föreningen.

- Det var perfekt för oss. Vi fick in en person som dels satsar hårt på sin egen karriär med höga mål, men som också är en bra tränare.

Den värvningen gav ringar på vattnet. Spelare efter spelare var nyfikna på vad Padel of Sweden stod för och vad de kunde erbjuda.

- Vår ordförande Jimmy Fors är utvecklingschef inom fotbollen och vi har tittat noga på hur dom har lagt upp sitt, hur de utbildar i olika åldrar och så vidare. Vi har kopierat en del och hittat en bra utbildningsplan, säger Jonas Persson.

En sak som Padel of Sweden ville införa när talanger hörde av sig var riktiga spelarkontrakt.

- Vi har skrivit tvåårskontrakt med alla spelare. Och från vårt håll förbinder vi oss att erbjuda en grym paketering med träningar tre-fyra gånger i veckan, en PT för fys, ett företag som jobbar med analysverktyg och dessutom ett samarbete med en klubb i Barcelona.

De spelare som hittills skrivit på för föreningen är förutom Billie Gajic:

Smilla Lundgren (spelade EM för Sverige), Smilla Lindeskog (spelade EM för Danmark), Frida Bostrand (Sveriges kanske största talang) och Amanda Citré (från tennis). I morgon väntas även Evelina Hennigor, också från tennisen, presenteras som ny spelare.

Ska Rmavbild 2020 11 10 Kl 144219Frida Bostrand, en av Sveriges största talanger, skrev på för Padel of Sweden i veckan och blir en del av föreningens satsning.

- Spelarna vet att vi är seriösa. Och det finns en jättepotential med dom vi har sajnat.

Ni får en riktig talangfabrik. Vad har ni för mål med allt detta?

- Vi är jättetaggade för det nationella seriespelet som förbundet har sagt ska komma igång nästa år. Jag räknar också med att flera av våra spelare kommer att bli topp tio-spelare.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk