SPT:s kungar sjönk ihop av lättnad och glädje

Bilden sa egentligen allt. Två spelare som sjönk ihop på knä av lättnad och skrek ut sin glädje. Så här pressade har aldrig Simon Vasquez och Cayetano Rocafort varit på SPT.

Egentligen är prestationen helt osannolik. I år har det spelats sex tävlingar på Swedish Padel Tour. Många lag har ställt upp, några gånger riktigt högt rankade spelare. Men Vasquez och Rocafort har helt enkelt vägrat förlora.

I och med att de även vann fjolårets sista SPT är de alltså uppe i sju raka titlar – något som aldrig någonsin kommer att upprepas. Det är bara detta lag som kan förlänga sviten.

Men aldrig någonsin har de varit så illa ute som de var i Karlstad.

Dels i kvartsfinalen mot Staffan Falkenström och Filip Svensson – men framför allt i finalen mot Daniel Windahl och Calle Knutsson.

Ett skäl är naturligtvis att Rocafort dras med en axelskada och inte alls kunnat förbereda sig på bästa sätt.

- Jag har fått kämpa för att komma hit och egentligen borde jag inte ha spelat. Jag borde vila. Men det var viktigt för vårt lag att jag var här, sa Rocafort till Padellive.se efter matchen.

Med ”nya laget” syftade han på coachen Fran Cepero (storebror till världsspelaren) som från och med nu ska coacha laget med sikte på WPT nästa säsong.

När Rocafort och Vasquez tappade andra set i ett stenhårt tiebreak var det verkligen fördel för Knutsson och Windahl i finalen. Särskilt när det helsvenska laget fick ett tidigt break i avgörande set.

Men ni vet hur det brukar vara med Rocafort – pojken vägrar helt enkelt att förlora. Så vid 4-3 hittade han och Vasquez kraft att åstadkomma ett break tillbaka.

I det läget var det istället Windahl och Knutsson som vek sig mentalt. 4-4 blev snabbt 6-4 till Rocafort och Vasquez och de svenska mästarna får helt enkelt vänta på sin första seger mot det så oerhört svårslagna paret.

Ska Rmavbild 2020 11 01 Kl 175120Talande bild. Knutsson har missat matchbollen och SPT-kungarna kan sjunka ihop av lättnad.

Vasquez hyllade sin nya coach Cepero efter matchen:

- Han betyder väldigt mycket. Vi håller på att ändra på lite saker och det kanske inte är det smartaste att göra det i match – men vi vet att det i slutändan ger oss fler vinster och det är kommande år på WPT som vi har i sikte.

Ska Rmavbild 2020 11 01 Kl 175915Fran Cepero är mannen som ska leda SPT-kungarna in i nästa säsong och förhoppningsvis hjälpa Simon Vasquez och Cayetano Rocafort till framgångar på WPT.

Än så länge hra paret gjort den perfekta SPT-säsongen. Och frågan är om det stannar där. För i nuläget är det ingen som vet om det över huvud taget blir någon fler tävling – även om målet är att SPT-slutspelet ska avgöras i Sundsvall i december.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk