Paquito har valt partner inför Mastersslutspelet

Sedan det blev klart att Pablo Lima inte kan spela Mastersslutspelet har den stora frågan varit vem Paquito Navarro ska spela med. Nu har världsettan gjort sitt val.

Det var i senaste turneringen i Las Rozas som Lima skadade vaden i semifinalen och därför tvingades lämna WO i finalen. Första rapporten sade att han bröt av säkerhetsskäl för att inte riskera Mastersslutspelet på Menorca om drygt två veckor.

Men Limas skada var värre än så och kort efter tävlingen meddelade han att det inte fanns något hopp om spel.

Då blev frågan vem Paquito skulle spela med. Ryktet sade att han skulle övertala Martin Di Nenno, eftersom de ska para ihop nästa säsong.

Men Di Nenno stannar kvar och spelar säsongen ut med Maxi Sanchez.

Ska Rmavbild 2020 11 30 Kl 201508Javi Rico får en jättechans när han parar ihop med Paquito Navarro i årets sista tävling.

Nu går padelfederationen i Valencia ut med nyheten att Paqutio istället ska spela med Javi Rico, som kommer just från Valencia.

Vilket är helt logiskt. Rico var första reserv att få spela Mastersslutspelet och eftersom inget par har velat "splittra" är Rico Paqutios naturliga val.

Rico har tillsammans med ”Coki” Nieto från Madrid gjort en strålande säsong och etablerat sig som ett av världens bästa par.

Paquito vann i helgen Spanska Mästerskapet i par med Juan Martin Diaz. Men till Mastersslutspelet blir det alltså en annan vänsterhänt spelare vid hans sida – en 23 år yngre, dessutom.

Det blir onekligen intressant att se hur den vindsnabbe Javi Rico klarar sig bredvid en Paquito som äntligen nått storformen.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk