Att vaka till midnatt för att boka tid kändes inte helt värdigt...

"Midnatt närmar sig. Går min klocka rätt? Går Matchi:s klocka rätt? Generalrepeterar knapptryckningarna..." Ola Axelsson skriver krönika om hur padelnarkomanerna samlas på natten för att kunna boka en bana om två veckor.

Jag och mina tre kompisar har ett abonnemang på söndagskvällar sedan ett par år tillbaka. Vi spelar då i en padelhall med relativt lågt i tag, ca 6.5m. Det funkar, men visst har vi varit sugna på att testa hallar med mer generös takhöjd.

 

För ett tag sedan meddelade en i gänget, Mats, att han kommit över en padeltid i Globen (säkerligen värd 1500:- i padelmissbrukarled) och den gångna helgen var vi där och spelade.

Det var så pass roligt att vi redan i bilen hem började prata om att testa fler nya hallar. En hall i vår närhet som vi hört mycket gott om är Ultimate Padel i Upplands Väsby.

Jag tog på mig att boka tid åt oss.

 

Efter en snabb koll i Matchi kunde jag meddela de andra att detta inte skulle bli lätt. Trots 14 fullstora banor fanns inte en vettig ledig tid att boka. Eftersom tiderna i Matchi släpps 14 dagar i förväg kom vi överens om jag skulle försöka boka tid torsdag kväll drygt två veckor framåt.

 

Så kom då onsdag kväll då det vid midnatt skulle släppas tider för torsdagen om två veckor. Timmarna fram till midnatt gick långsamt. Jag försökte exempelvis döda tid genom att ta ett bad istället för att duscha. Tittade på ett avsnitt av Veckans Brott.

 

Resten av familjen ligger och sover sedan en tid tillbaka.

Jag sitter ensam i mörkret, enbart upplyst av skärmen på datorn.

15 minuter kvar.

Spelar Wordfeud, läser texttv.

5 minuter kvar.

Kontrollerade klockan så att den gick rätt. Är jag säker på att Matchi:s klocka går rätt?

2 minuter kvar.

Chansar på att Matchis klocka går fel med någon minut, men icke.

1 minut var.

Generalrepeterar knapptryckningarna och inser att man tappar några sekunder om man försöker ladda sidan för tidigt.

Sekunder kvar.

Nu!

 

Klockan 00:00:05 får jag upp torsdagen om två veckor. Ser snabbt att det troligtvis finns några abonnemang som gör att jag inte kan välja någon av de två centercourt-banorna. Tappar några sekunder redan där.

Jag är ute efter 19-21 och klickar blicksnabbt på 19-20 på en bana längre ned. Matchi ger mig möjlighet att utöka 19-20 till 19-21 vilket jag gör… men när jag valt det är det försent, tiden är tagen av någon annan! Pulshöjande!

Snabbklickar på bana 16, kl 19-20, och bokar den timmen separat för att roffa åt mig något. Kommer tillbaka till översikten och ser nu att alla tider mellan 20-21 redan är uppbokade. I brist på annat kastar jag mig över en ledig tid mellan 18-19 så att jag i alla fall får 18-20. Lyckas.

Inte de tider vi önskade men vi har i alla fall en bokning på två timmar. Konstaterar att ibland måste man hoppa över en middag för att kunna spela padel.

 

Det här känns inte helt värdigt. Just nu ångrar jag att jag "missionerat" om hur kul padel är för alla jag träffat de 3 senaste åren. Dessa människor är numera mina potentiella konkurrenter varje midnatt.

 

Man kan också tycka att det är lite onödigt att man ska behöva sitta uppe till midnatt. Matchi (eller om det är en inställning som hallarna själv kan ändra) borde ganska enkelt kunna ändra så att ny dag istället släpps kl 21.

Men… inser direkt att det antagligen skulle göra det än svårare att få tag på ledig tid då antalet personer som försöker boka i så fall skulle vara fler.

Tänk tvärtom! Ändra tiden då nya tider släpps till 04:30 – det torde minska trycket och då konkurrerar man ju bara med de allra svåraste fallen av padelnarkomaner.

Med andra ord, likasinnade.

Ska Rmavbild 2020 11 12 Kl 121110

 

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk