Äntligen har Paquito och Lima hittat hem igen

Vi har väntat. Och väntat. Och nästan gett upp. Men precis innan säsongen är på väg att stänga så är äntligen Paquito och Lima på den nivå de ska vara.

När Paquito Navarro och Pablo Lima parade ihop gick de in i den här säsongen som absoluta favoriter till att dominera sporten. Det var liksom drömparet som äntligen fick spela tillsammans.

De fick ju göra det under en kort period för ett par år sedan, då Paquito fick vikariera för en skadad Bela – och då var de i princip ostoppbara.

Säsongen började också precis som förväntat. I årets första turnering, Marbella Masters, vann Paquito och Lima en underbar final mot Lebron och Galan.

Sedan hände något.

Vi fick en pandemi och de som bodde i Spanien stängdes in i sina lägenheter och hus i nästan tio veckor innan de fick komma ut som hyfsat fria människor igen.

Man kan säga att spelarna lyckades hantera den situationen på olika sätt. Några gick in i en hysterisk träningsperiod – som Juan Lebron. Några tappade suget, fokuset och matchvikten – som Paquito.

När det äntligen fick börja tävlas igen var både Paquito och Lima långt ifrån sin rätta form. Lägg till att de första tävlingarna avgjordes på en extremt snabb bana som nästan omöjliggjorde lobbspel.

Ska Rmavbild 2020 11 21 Kl 131139Paquito och Lima spelar sin bästa padel för hela året just nu.

Paquito och Lima har sedan dess letat och letat – både efter sig själva och sitt spel. Paquito såg ett tag ut att lägga mer fokus på att vara rolig på Instagram än att förbättra sin padel. Lima såg bara trött ut.

Men de senaste veckorna har framför allt Paquito börjat se riktigt sugen ut igen. Han har tränat hårt, förbättrat sin fysik och till sist verkar han ha fått med sig sin parhäst på att åtminstone försöka avsluta säsongen (och deras projekt) på ett snyggt sätt.

Enligt alla trovärdiga källor går paret skilda vägar till nästa säsong. Paquito verkar para ihop med Martin Di Nenno medans Lima tar sig an Tapia.

Det har sett bättre och bättre ut. Men det har ändå varit en bit kvar till den högsta nivån.

Tills i dag.

Framför allt andra set mot Javi Rico och Coki Nieto var nog den bästa padel som Paquito och Lima har spelat på hela säsongen. De var hela tiden svåra att slå ut och offensivt kunde de skapa ett sånt tryck som vi får gå tillbaka till deras förra korta samarbete för att hitta något liknande. De fullständigt blåste sina motståndare av banan.

Att de vann matchens samtliga Golden Points var nog mest ett tecken på att de återfunnit tryggheten, timingen, träffen och självförtroendet.

Äntligen är Paquito och Lima i en final igen. Äntligen har de hittat sig själva och det verkar som att den här säsongen, efter alla dessa märkligheter, får sluta som den börjar.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk