Än kan Paquito och Lima rädda säsongen

Tre tävlingar återstår WPT och det finns ett lag som nu verkligen slåss för sin heder. Paquito Navarro och Pablo Lima har ännu chansen att rädda den här säsongen.

Den svenska tävlingssäsongen är avbruten – men i Spanien rullar WPT på än så länge. Som vanligt, vore att överdriva. Coronaviruset är ständigt närvarande på den största touren och i Alicante saknas stora namn som Bela och Juan Tello, två stjärnor som båda drabbats av covid-19.

Det är den verklighet som vi har vant oss vid. Det är sällan startfälten är kompletta, vilket självklart påverkar förtutsättningarna.

I Bela och Tellos frånvaro läggs ett ännu större favoritskap på Juan Lebron och Ale Galan, som mycket väl kan ta ytterligare en titel att lägga till de fyra de redan har denna fantastiska säsong.

Men det finns ett lag som verkligen vill visa sitt rätta ansikte nu när säsongen närmar sig sitt slut. I säsongens inledning, innan pandemin slog till på allvar, var Paquito Navarro och Pablo Lima det bästa laget som också vann årets första WPT.

Sedan har det varit struligt och motigt för dessa giganter. Paquito var kanske den spelare som mest tappade form under uppehållet. Sedan drabbades både Lima och Paquito av covid-19. Men i senaste tävlingen var de bara en boll ifrån final och visade klara tecken på att återfå sin rätta kapacitet.

Det laget vill garanterat hitta det spelet igen och avsluta med stolthet och framgång, vilket inkluderar segrar i både Alicante och Las Rozas utanför Madrid – för att sedan följa upp med seger i Mastersslutspelet på Menorca.

Skulle de lyckas med den prestationen kan Paquito och Lima skiljas åt som bästa vänner med vetskapen om att de nog förmodligen var det bästa laget 2020 – trots Galan och Lebrons galna dominans under sommaren.

 

• Riktigt glädjande ur svensk synpunkt är att två svenskvänner, Miguel Yanguas och Inigo Zarategui, lyckats kvalificera sig till huvudturneringen.

 

I damklassen riktas det stora intresset mot de två nyskapade lagen. Vad kan Marta Marrero/Marta Ortega åstadkomma? Hittar de fjolårets storspel redan i den första tävlingen efter återförenandet?

Och kanske ännu mer intressant: vilken padel kan Bea Gonzalez och Paula Josémaria Martin prestera direkt?

En rolig detalj: redan i första omgången möter paret Sara Ruiz Soto – som precis vann SPT i Karlstad i par med Rebecca Nielsen. En hyfsad kontrast för ”Sarita”.

På damsidan har det varit en extremt jämn säsong där inget lag riktigt lyckats etablera sig som det bästa i världen.

Ska Rmavbild 2020 11 04 Kl 095524Ari Sanchez är tillbaka efter sin skada i senaste turneringen.

Just nu står den kampen mellan Alejandra Salazar/Ari Sanchez och Gemma Triay/Lucia Sainz. De lagen har hamnat på samma halva – vilket alltså innebär att bara ett av lagen kan nå final.

Glädjande är att Sanchez axelskada inte var allvarligare än att hon redan är tillbaka, men det finns ett frågetecken om hennes status.

Johan Håkansson

 

 

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk