Arvidsson vann gravid: "Ska bli hur roligt som helst"

Sofia Arvidsson vinner på den svenska touren. Inget konstigt med det kanske. Mer än att hon snart är i den sjätte månaden.

Sofia Arvidsson och Baharak Soleymani ställde upp i årets första SPT-tävling i Helsingborg tillsammans.

När startfältet i övrigt var ganska skralt blev det ingen större match för paret att vinna. Faktum är att de bara släppte tre games på hela turneringen.

Två av de gamen tog Anna Åkerberg och Amanda Girdo i finalen, som gjorde en urstark semi där de besegrade landslagsspelarna Åsa Eriksson och Emmie Ekdahl.

Det anmärkningsvärda med Sofias seger är istället att hon är höggravid.

- Peppar, peppar. Än så länge går det bra att spela. Jag mår ju bra av att träna och har ju ett ganska skonsamt fotarbete, haha. Jag lever ju på spelsinnet och kan tjuva lite. Grovjobbet får Baharak göra.

Sofia Arvidsson förväntas bli mamma för första gången i mitten av juli.

- Det är såklart nervöst. Det är hur roligt som helst. Jag har ju inte varit med om det tidigare, men de som har det säger ju att det är det största man kan vara med om.

Sofia Arvidsson räknar med en gigantisk omställning av sitt liv - men längtar verkligen.

- Nu får man sluta sätta sig själv först. Det ska verkligen bli skoj. Men jag har en ödmjuk inställning till det.

Sofia Arvidsson planerar ändå att spela nästa SPT också i Luleå i april. Sedan kan det vara färdigspelat för en tid framöver.

- Det går ju ett lag-SM också. Jag har inte lovat något där dock. Vi får se.

Sofia Arvidsson berättade nyligen på sociala medier om sin graviditet, men har bestämt sig för att ligga ganska lågt kring det.

- Det kan vara lite känsligt det där. Men nu börjar jag ju bli så pass tjock att det var lika bra att berätta. Annars tror ju alla att jag börjat äta så mycket

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk