Världsmästare kliver in i Helsingborgs tävling

Det blir en rockad till tävlingen i Helsingborg. Daniel Windahl avstår på grund av ryggsmärta. I stället kliver spanska juniorvärldsmästaren Miquel Yanguas in.

Tanken var att Daniel Windahl skulle spela ihop med Calle Knutsson i Helsingborg Padel Invitational den 16 maj. Men efter att ha fått känning i sin rygg väljer han att ta det säkra före det osäkra.

- Jag vill inte riskera något och har därför tagit beslutet att inte spela tävlingen, säger Windahl.

Men för arrangörerna löste det sig ändå smidigt eftersom supertalangen Yanguas befinner sig i Sverige tillsammans med sin pappa.

De har båda lyckats få ett arbets- och resetillstånd för att arbeta i Sverige som padelcoacher.

Och att 19-årige Yanguas håller klassen råder det ingen tvekan om. Han vann VM för juniorer förra året och är på väg att slå sig in på allvar på World Padel Tour. Malagasonen är i dag rankad 73 i världen och ses som en av de allra största talangerna på forehandsidan. Yanguas väntas vara en absolut världsspelare inom ett par år.

Nu tar han Windahls plats bredvid Calle Knutsson och seglar såklart upp som favorit i tävlingen.

Ska Rmavbild 2020 05 08 Kl 105244Windahl tvingas stå över tävlingen - men jobbar i stället med att försöka bli tyngre och starkare.

Windahl ska i stället ägna sig åt rehab – samt fortsätta sitt projekt.

När andra toppspelare i Sverige lagt ner stor möda på att gå ner i vikt och få bort fett har Windahl gjort motsatt resa.

- Jag vill bli tyngre och komma upp i både muskelmassa och fettprocent, säger han.

I nuläget har han lyckats lägga på sig tre kilo.

- Varav 70 procent är muskler.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk