Tre timmars direktsänd padel i SVT på söndag

För första gången någonsin ska padel visas på allvar i SVT. Två toppmatcher med några av våra bästa spelare sänds på söndag som ”Utmanarmötet”.

Det hela har bestämts med kort varsel och alla detaljer blev klara först nu i början av veckan.

På söndag blir det två utmaningar:

Baharak Soleymani och Antonette Andersson utmanas av Billie Gajic och Åsa Eriksson från Malmö.

Sedan utmanas svenska mästarna Pierre Bonfré och Viktor Stjern av Calle Knutsson och Daniel Windahl.

- Det var i lördags som jag kontaktades av Calle. Det känns roligt, men riktigt nervöst också. Jag har ju inte tävlat på ett tag och nu blir man inkastad i det här. Det är ju bara fyra-fem dagar kvar. Men det ska bli jätteroligt och det är bara att hoppas att spelet stämmer, säger Baharak Soleymani.

Hon och Antonette Andersson vann både SM och Mastersslutpelet i Göteborg i slutet av förra året. Sedan dess har de inte spelat tillsammans. Nu blir det en återförening – även denna gång i Göteborg eftersom matcherna ska spelas på Padel Arena Frihamnen.

- Först var det nog tänkt att det skulle bli en mixedmatch, men så fick de mer TV-tid och då kör vi två vanliga matcher, säger ”Barre”.

Redan i morgon kommer SVT till Västerås för att göra ett reportage om Baharak.

- Vilket också känns nervöst. De ska väl ha för att kunna presentera oss i sändning.

Åsa Eriksson från Malmö fick frågan att medverka så sent som igår.

- Man har ju ingen aning om hur matchformen är. Jag och Billie har inte heller spelat ihop sedan nåt seriespel i Malmö för fem år sedan. Men det är ju jätteroligt för padeln.

Lite överraskande att Daniel Windahl ställer upp – eftersom han så sent som i helgen lämnade återbud till tävlingen i Helsingborg.

- Min sjukgymnast har gett mig klartecken. Men jag får inte kicksmasha för mycket, säger han. Det jag riskerar är att få känningar igen, en i det stadiet jag är i nu är det ganska lugnt eftersom jag måste gå upp i träning. Men hade det varit en riktig tävling hade det varit blankt nej.

Hur känns det att få visa upp sig inför svenska folket i SVT?

- Hur roligt som helst. Att för första gången någonsin få visa upp padeln på riktigt i TV. Riktig TV och inte stream. Det är ju revolutionerande.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk